Close
Először nyílt meg a nyilvánosság előtt a Colosseum titkos hálózata 

Először nyílt meg a nyilvánosság előtt a Colosseum titkos hálózata 

A Római Birodalom ikonikus szimbóluma a mai napig tartogat meglepetéseket. A világ egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának titkos földalatti alagút-hálózata hátborzongató érdekességeket rejt.

A Colosseumban gladiátorharcokat, színházi előadásokat és nyilvános kivégzéseket rendeztek egykor, azonban a padlója alatt egészen más világ rejtőzik.

Az úgynevezett hipogeum a fenevad hasa volt. A föld alatt kamrák, hatalmas boltozatos átjárók találhatók, ahol gladiátorokat, rabszolgákat és vadállatokat tartottak.

Az időszámításunk szerinti első és ötödik századig a közönség számára tilos volt a színpad alatti területre való bejutás, sőt, egészen 2010-ig a turisták számára sem volt látogatható.

Tíz évvel ezelőtt is csupán egy kis szakasz volt járható, azonban 2018-ban megkezdett helyreállítási munkáknak köszönhetően mára 160 méteres sétányon lehet végighaladni.

A földalatti járatban a látogatók felfedezhetik az egykori kamrákat és azokat a felvonókat is, amelyeken keresztül az embereket és az állatokat a küzdőtérre juttatták, hogy aztán szembe nézzenek a vérszomjas tömeggel. A hipogeum július 26-án, szombaton nyílik meg, és a Full Experience Colosseum jeggyel lehet megközelíteni.

Mint ismert, az elmúlt években hatalmas restaurációs munkákat végeztek a Colosseumon, melynek első fázisában a homlokzatot tisztították meg, az utolsó szakaszban pedig a galériákat állítják majd helyre, valamint új világítási rendszert és látogatóközpontot építenek. A munkálatok 2024-ben érnek véget.

Az Ancient World csapata páratlan virtuális túrára csábít. Segítségükkel bepillanthatunk Pompeji nyüzsgő világába a vulkánkitörtés előtt, és megtekinthetjük Jeruzsálem óvárosát is.

(Fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom