Először nyílt meg a nyilvánosság előtt a Colosseum titkos hálózata 

A Római Birodalom ikonikus szimbóluma a mai napig tartogat meglepetéseket. A világ egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságának titkos földalatti alagút-hálózata hátborzongató érdekességeket rejt.

A Colosseumban gladiátorharcokat, színházi előadásokat és nyilvános kivégzéseket rendeztek egykor, azonban a padlója alatt egészen más világ rejtőzik.

Az úgynevezett hipogeum a fenevad hasa volt. A föld alatt kamrák, hatalmas boltozatos átjárók találhatók, ahol gladiátorokat, rabszolgákat és vadállatokat tartottak.

Az időszámításunk szerinti első és ötödik századig a közönség számára tilos volt a színpad alatti területre való bejutás, sőt, egészen 2010-ig a turisták számára sem volt látogatható.

Tíz évvel ezelőtt is csupán egy kis szakasz volt járható, azonban 2018-ban megkezdett helyreállítási munkáknak köszönhetően mára 160 méteres sétányon lehet végighaladni.

A földalatti járatban a látogatók felfedezhetik az egykori kamrákat és azokat a felvonókat is, amelyeken keresztül az embereket és az állatokat a küzdőtérre juttatták, hogy aztán szembe nézzenek a vérszomjas tömeggel. A hipogeum július 26-án, szombaton nyílik meg, és a Full Experience Colosseum jeggyel lehet megközelíteni.

Mint ismert, az elmúlt években hatalmas restaurációs munkákat végeztek a Colosseumon, melynek első fázisában a homlokzatot tisztították meg, az utolsó szakaszban pedig a galériákat állítják majd helyre, valamint új világítási rendszert és látogatóközpontot építenek. A munkálatok 2024-ben érnek véget.

Az Ancient World csapata páratlan virtuális túrára csábít. Segítségükkel bepillanthatunk Pompeji nyüzsgő világába a vulkánkitörtés előtt, és megtekinthetjük Jeruzsálem óvárosát is.

(Fotók: Pixabay, Getty Images)

alagút | olaszország | titkos | róma | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom