Close
A zarándokok kedvenc városa is meglépi azt, amire számítani lehetett

A zarándokok kedvenc városa is meglépi azt, amire számítani lehetett

Újabb hely küzd a túlturistásodás ellen.

Az észak-spanyolországi Galíciában található Santiago de Compostela az ország egyik legnépszerűbb zarándokvárosa, ahová évente több mint 300 ezer turista és zarándok látogat el.

Goretti Sanmartín polgármester viszont elárulta, hogy elegük van abból, hogy „vidámpark” lett a városukból, ezért új adót kívánnak bevezetni.

Az új idegenforgalmi adóval az a helyi tanács célja, hogy „ellenőrzött minőségi turizmust” érjen el, a történelmi várost „kényelmes és lélegző” hellyé tegye a helyiek és a nyaralók számára. Sanmartín hozzátette: – Azt akarom, hogy a város ne csak turisztikai célpont és vidámpark legyen. Olyan Santiagót szeretnék, ahonnan nem kell menekülni az ellenőrizetlen turizmus miatt.

A város tehát minőségivé tenné a turizmust, és új intézkedéseket vezetne be az ott élők számára az együttélés javítása érdekében. Megoldásokat keresnek arra, hogy ne szaporodjanak el az ajándékboltok és megpróbálják átrendezni a legforgalmasabb helyeket, mint például a San Pedrót vagy a Praza do Obradoiro lejtőjét.

A fő gondot a turisták történelmi városközpontban koncentrálódása jelenti. A polgármester szerint már a kezdetektől fogva tiszteletben kell tartaniuk a környékbeliek pihenéshez és a terek elfoglalásához való jogát és elsőbbségét.

Az idegenforgalmi adóból érkező összeg nagyban segíti a turisták által okozott negatív hatások enyhítését. Emiatt persze nem fognak kevesebben odalátogatni, de az egyelőre meg nem nevezett összeg legalább hozzájárul azokhoz a kiadásokhoz, amiket a turizmus generál.

Tavasztól őszig sokan ülnek be az autójukba, hogy felejthetetlen kalandra induljanak. A CarMats.co.uk a világ legikonikusabb autóútjait rangsorolta, hogy felállítsa toplistáját. Az elemzés során megvizsgálták az egyes úti célok nyári átlagos hőmérsékletét, az évi csapadék mennyiségét, a napsütéses órák számát, a fényszennyezés mértékét és a nemzeti parkokat. Azt is figyelembe vették, hogy hány napig tart végighaladni az úton.

(Forrás: Express, fotók:

adó | utazás | zarándok | bevezetés | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram