Magyar útvonal is felkerült a világ tíz legszebb road trip-je közé

A rangsor felállításakor olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az úthossz, a napfényes órák száma, a nemzeti parkok és egyéb turisztikai látványosságok közelsége.

Tavasztól őszig sokan ülnek be az autójukba, hogy felejthetetlen kalandra induljanak. A CarMats.co.uk a világ legikonikusabb autóútjait rangsorolta, hogy felállítsa toplistáját. Az elemzés során megvizsgálták az egyes úti célok nyári átlagos hőmérsékletét, az évi csapadék mennyiségét, a napsütéses órák számát, a fényszennyezés mértékét és a nemzeti parkokat.

Azt is figyelembe vették, hogy hány napig tart végighaladni az úton.

Arra a következtetésre jutottak, hogy a világ legjobb útja az ausztráliai The Savannah Way, amely mentén tizenöt nemzeti park található, az átlagos nyári hőmérséklet 25 fok körül mozog és a háromezerhétszáz kilométeres úton akár egy egész hónapot is el lehet tölteni.

A lista második helyére az Egyesült Államok délnyugati részén található Grand Circle kerül, amely mesés völgyeken, kanyonokon és tíz nemzeti parkon visz keresztül. Az ezerötszáz kilométeres út várhatóan két-három hétig tart.

A világ leghíresebb autóútja, a Route 66 csak a harmadik helyen végzett.

A lista hetedik helyére a Duna menti autóút Szerbia, Magyarország, Szlovákia és Ausztriát érintő szakasza került.

Íme, a top tizes ranglista:

1. The Savannah Way, Ausztrália
2. The Grand Circle, Egyesült Államok
3. Route 66, Egyesült Államok
4. Atlasz-hegység, Marokkó
5. Szahara hurok, Marokkótól Mauritániáig
6. Marokkó tengerparti útja
7. The Carretera Austral, Chile
8. Duna-menti autóút, Szerbia, Magyarország, Szlovákia és Ausztria
9. Transz-Kalahári út, Botswana-Namíbia
10. Transpantaneira, Brazília

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

duna | utazás | autóút | autó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom