Tizenkét hónapos digitális nomád vízummal dolgozhatunk Costa Rica partjairól

Costa Rica nemrégiben elfogadott egy olyan törvényt, amely kifejezetten a távmunkások vízumának megadásáról szól. Ez lehetővé teszi, hogy a külföldi állampolgárok és családjaik legalább egy évig éljenek és dolgozzanak az országban, miközben megismerhetik a helyiek "Pura Vida" életmódját is.

Az elmúlt időszakban számos ország vezetett be különleges vízumokat a digitális nomádok számára, mivel a koronavírus következtében egyre többen jöttek rá arra, hogy munkájukat rugalmas körülmények között is tökéletesen el tudják látni. Georgia, Észtország és Aruba nemrégiben indította el ezeket a vízumokat, most pedig Costa Rica is csatlakozik hozzájuk. Ráadásul az egyéves vízumot további két évre meghosszabbíthatják azok, akik a homokos tengerparton kívánják eltölteni munkaidejüket.

Az új vízumtól azt várják, hogy fellendítse a turisztikai iparágat és a kapcsolódó ágazatokat.

Úgy vélik, azáltal, hogy a digitális nomádok különböző szolgálatatásokat vesznek igénybe, élelmiszereket fogyasztanak, vásárolnak, használják a közlekedési eszközöket, hozzájárulhatnak az ország munkahelyteremtő képességének növekedéséhez is.

A törvényt augusztus 11-én írták alá, és bár néhány részletet még tisztázni szükséges, valószínű, hogy az első távmunkások heteken belül igényelhetik is majd. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a vízum tulajdonosa mentesül a helyi jövedelemadó fizetése alól, nyithat bankszámlát Costa Ricán, emellett saját országa jogosítványával is vezethet. A jelentkezés feltétele, hogy igazoltan havi háromezer dollárt (kb. 900 ezer forintot) meghaladó jövedelemmel kell rendelkezni, ha pedig családdal utazik az országba, a jövedelemnek legalább havi ötezer dollárnak (másfél millió forintnak) kell lennie.

Nem Costa Rica az egyetlen ország, amely tárt karokkal várja a digitális nomádokat. Horvátország és Görögország adómentességet, Georgia olcsó életet, jó wifit és biztonságos környezetet kínál.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

távmunka | nagy sztori | Costa Rica | nomád | digitális

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom