Close
Úgy tűnik, itt az újabb Covid-hullám

Úgy tűnik, itt az újabb Covid-hullám

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) azt közölte, hogy a koronavírus-fertőzések újabb hulláma kezdődött el Európában.

A két szervezet szerint a fertőzések száma ismét emelkedni kezdett a kontinensen most, hogy hidegebb hónapokba léptünk, nyolc százalékkal nőtt az előző héthez képest. Ennek fényében ismét megerősítették, hogy az emberek egészségét minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell védeni.

Bár nem tartunk ott, ahol egy évvel ezelőtt voltunk, egyértelmű, hogy a világjárvány még mindig nem ért véget. Sajnos ismét emelkedő mutatókat látunk Európában, ami arra utal, hogy újabb fertőzési hullám indult el”.

“Emellett az ősz és a tél beköszöntével az influenza újjáéledésére is számítani lehet” – áll a WHO európai igazgatójának, Hans Klugének és az ECDC igazgatójának, Andrea Ammonnak közös közleményében.

Mint kifejtették, a Covid és a szezonális influenza lehetséges egyidejű terjedése fokozott veszélyt jelenthet az arra érzékenyekre, és megterhelheti az egészségügyi rendszereket, ezért fontos, hogy megkapják mind az influenza, mind a koronavírus elleni oltást az egészségügyi dolgozók, a 60 év felettiek, a várandós nők, valamint azok, akiknek valamilyen alapbetegségük van.

A világ legtöbb országa már enyhített a Coviddal kapcsolatos beutazási korlátozásain, és tanulmány is készült arról, hogy volt-e egyáltalán ezeknek értelme.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

koronavírus | covid | hullám | járvány

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram