Close
Január öttől minden két éven felülinek ismét kötelező a koronavírus-teszt, ha Kínából érkezik Amerikába

Január öttől minden két éven felülinek ismét kötelező a koronavírus-teszt, ha Kínából érkezik Amerikába

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ az amerikai utazóknak azt javasolja, gondolják át a Kínába történő utazást. Január öttől pedig új koronavírus-szabályokat is bevezettek a Kínából az Egyesült Államokba beutazók számára.

Január 5-től minden Kínából, Hongkongból és Makaóból érkező, két éven felüli utazónak oltási státuszától függetlenül kötelező Covid-tesztet kell végeznie

az USA-ba érkezésük előtt 48 órán belül.

Az új szabályok azt követően léptek életbe, hogy Kína három év után jelentősen könnyített zéró Covid-politikáján és eltörölték az érkező utasokra vonatkozó karanténkötelezettséget. Hongkong emellett szinte az összes korlátozását is megszünteti.

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ intézkedését az is indokolja, hogy egyrészről Kínában megugrott a Covid-fertőzöttek száma, másrészről pedig komoly átláthatósági hiányosságaik is vannak, ami aggodalomra adhat okot az esetleges új variánsok azonosításakor.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty)

kína | koronavírus | pandémia | variáns | járványügyi korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram