Close
Csak a legbátrabbaknak ajánlott Ausztria félelmetes égi létrája

Csak a legbátrabbaknak ajánlott Ausztria félelmetes égi létrája

Nem kell messzire menni egy vérbeli adrenalinpumpáló löketért.

Kizárólag megfelelő időjárási körülmények között, és csupán a tapasztalt mászóknak javasolt ez a negyven méter hosszú ausztriai panorámalétra.

Az egyedülálló és viszonylag új szolgáltatás a Donnerkogel via ferratán érhető el Zwieselalmnál. Sziklamászók, félelmet nem ismerők és izgalmat keresők számára kötelező program, 

tériszonyosoknak és kezdőknek ellenben nem feltétlenül ajánlott.

Pedig bizonyára utóbbi kasztba tartozók is szívesen körbenéznének a hegy tetejéről, hogy gyönyörködjenek például Ausztria legmagasabb csúcsában, a Grossglocknerben vagy a Salzkammergutban, esetleg a Gosau-tóban.

Az ég felé vezető, levegőben lógó létra meghódítása nem akármilyen élmény lehet, de az is biztos, hogy kötélből lévő idegek kellenek hozzá – elég csak ránézni a széditő képekre.

Ahhoz, hogy odáig eljussanak a mászók, nagyjából egy háromórás, közepes és nehéz etapokkal tarkított változatos ösvényen kell felcaplatniuk, hogy aztán a kiindulópontját tekintve hétszáz méteres magasságban kifeszített, félelmetesnek tűnő égi létra segítségével felkapaszkodjanak a csúcsra. Már amennyiben bevállalják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom