Close
Csak a legbátrabbaknak ajánlott Ausztria félelmetes égi létrája

Csak a legbátrabbaknak ajánlott Ausztria félelmetes égi létrája

Nem kell messzire menni egy vérbeli adrenalinpumpáló löketért.

Kizárólag megfelelő időjárási körülmények között, és csupán a tapasztalt mászóknak javasolt ez a negyven méter hosszú ausztriai panorámalétra.

Az egyedülálló és viszonylag új szolgáltatás a Donnerkogel via ferratán érhető el Zwieselalmnál. Sziklamászók, félelmet nem ismerők és izgalmat keresők számára kötelező program, 

tériszonyosoknak és kezdőknek ellenben nem feltétlenül ajánlott.

Pedig bizonyára utóbbi kasztba tartozók is szívesen körbenéznének a hegy tetejéről, hogy gyönyörködjenek például Ausztria legmagasabb csúcsában, a Grossglocknerben vagy a Salzkammergutban, esetleg a Gosau-tóban.

Az ég felé vezető, levegőben lógó létra meghódítása nem akármilyen élmény lehet, de az is biztos, hogy kötélből lévő idegek kellenek hozzá – elég csak ránézni a széditő képekre.

Ahhoz, hogy odáig eljussanak a mászók, nagyjából egy háromórás, közepes és nehéz etapokkal tarkított változatos ösvényen kell felcaplatniuk, hogy aztán a kiindulópontját tekintve hétszáz méteres magasságban kifeszített, félelmetesnek tűnő égi létra segítségével felkapaszkodjanak a csúcsra. Már amennyiben bevállalják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

panoráma | nagy sztori | félelmetes | kilátás | égi létra

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram