Close
Csak ketten élnek a városban, de amikor találkoznak, felveszik a maszkot

Csak ketten élnek a városban, de amikor találkoznak, felveszik a maszkot

Giovanni Carilli és Giampiero Nobili személyében csupán két lakosa van az olaszországi Nortosce városának – de mindketten komolyan veszik a koronavírus-járvány veszélyeit.

A két idős ember – Carilli 82, Nobili 74 esztendős – elszigetelve él az umbriai városkában, melyet nem könnyű megközelíteni, ezért leginkább csak ők ketten tartózkodnak a településen. Mindezek ellenére szigorúan betartják az egészségügyi előírásokat.

Gondosan ügyelnek a távolságtartásra, például amikor leülnek kávézni, a hosszú asztal két végében foglalnak helyet. Amikor pedig friss vízért mennek a szökőkúthoz, a séta alatt végig maszkot viselnek.

“Halálosan félek a vírustól – mondta Carilli a CNN Travel-nek. – Ha megbetegszem és egyedül maradok, ki vigyázna rám? Öreg vagyok, de továbbra is itt akarok élni; vigyázni a juhaimra, ápolni a szőlőimet, gondozni a méhkasaimat és a gyümölcsösöket. Szeretnék még szarvasgombára vadászni. Élvezem az életem.”

Nobilli szerint a maszkviselés és a társadalmi távolságtartás tiszteletben tartása nem kizárólag egészségügyi döntés a részükről. “Ha vannak bizonyos szabályok, akkor saját magunk és mások érdekében be kell tartani azokat. Ez elvi kérdés.”

“Nagyon egyszerű életet élünk. Csak friss, oxigéndús levegőt, békességet, csendet és tiszta hegyi forrásvizet kínálunk – mondta Carilli. – Ez a mi megváltásunk. Bármikor, amikor a nagyvárosba kell mennem, betegnek érzem magam. Utálom a zajt.”

A két lakos kizárólag akkor hagyja el a várost, ha gyógyszerre van szüksége vagy orvoshoz kell fordulnia. Egyáltalán nem bánják, hogy Nortosce ennyire elszigetelt – különösen napjainkban, egy világjárvány idején.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Pixabay, Unsplash)

maszk | Nortosce | város | két lakos | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram