Close
Csak ketten élnek a városban, de amikor találkoznak, felveszik a maszkot

Csak ketten élnek a városban, de amikor találkoznak, felveszik a maszkot

Giovanni Carilli és Giampiero Nobili személyében csupán két lakosa van az olaszországi Nortosce városának – de mindketten komolyan veszik a koronavírus-járvány veszélyeit.

A két idős ember – Carilli 82, Nobili 74 esztendős – elszigetelve él az umbriai városkában, melyet nem könnyű megközelíteni, ezért leginkább csak ők ketten tartózkodnak a településen. Mindezek ellenére szigorúan betartják az egészségügyi előírásokat.

Gondosan ügyelnek a távolságtartásra, például amikor leülnek kávézni, a hosszú asztal két végében foglalnak helyet. Amikor pedig friss vízért mennek a szökőkúthoz, a séta alatt végig maszkot viselnek.

“Halálosan félek a vírustól – mondta Carilli a CNN Travel-nek. – Ha megbetegszem és egyedül maradok, ki vigyázna rám? Öreg vagyok, de továbbra is itt akarok élni; vigyázni a juhaimra, ápolni a szőlőimet, gondozni a méhkasaimat és a gyümölcsösöket. Szeretnék még szarvasgombára vadászni. Élvezem az életem.”

Nobilli szerint a maszkviselés és a társadalmi távolságtartás tiszteletben tartása nem kizárólag egészségügyi döntés a részükről. “Ha vannak bizonyos szabályok, akkor saját magunk és mások érdekében be kell tartani azokat. Ez elvi kérdés.”

“Nagyon egyszerű életet élünk. Csak friss, oxigéndús levegőt, békességet, csendet és tiszta hegyi forrásvizet kínálunk – mondta Carilli. – Ez a mi megváltásunk. Bármikor, amikor a nagyvárosba kell mennem, betegnek érzem magam. Utálom a zajt.”

A két lakos kizárólag akkor hagyja el a várost, ha gyógyszerre van szüksége vagy orvoshoz kell fordulnia. Egyáltalán nem bánják, hogy Nortosce ennyire elszigetelt – különösen napjainkban, egy világjárvány idején.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom