Impozáns környezetben, a budai Várban található Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles csapata, mi is ez valójában.
A Cseles Marton Bálint és Varga Dávid ötletéből született, és egy tévéműsorban debütált.
A két fiatal alapító különleges itala azóta már ikonikus budapesti szórakozóhelyeken is elérhető.
Mitől lesz felnőtt egy szörp?
– Az ablakkereteinket csiszoltunk, amikor elfogyott a citromos sörünk. Szerettünk volna valami laza, gyümölcsös, alkoholos italt fogyasztani, és mivel volt vodka és szörp a hűtőben, összeöntöttük. Nagyon kiérződött a vodka íze, és inkább cukros volt, mint ízes, de éreztük, hogy maga a koncepció működőképes lehet. Vettünk rengeteg fűszert, és elkezdtünk kotyvasztani – mesélte Marton Bálint az anekdotát a Cseles születéséről.
Ízvilág, sajátosságok
Azóta meggy-szegfűszeg-fahéj, áfonya-kardamom és bodza-citrom ízben kapható, és a csel ott található az italban, hogy egyáltalán nem érezni benne az alkohol ízét.
Tömény szörp formájában huszonnégy százalék alkoholt tartalmaz, ami szabályosan fogyasztva, azaz szódával higítva sokkal kevesebb (mondjuk egy három decis long drink esetén négy-öt százalék), de a fűszereknek és az édesítésnek köszönhetően nincs alkoholos utóíze sem,
így akik nem vagy nem annyira szeretik a söröket, a borokat, a töményeket, vagy a fröccsöt, azoknak kiváló választásnak tűnik erre a nyárra (is).
Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a neve önmagáért beszél, tehát érdemes vigyázni vele, mert nagyon itatja magát és mivel egyáltalán nem érezni az alkoholt, egy idő után becsapós lehet.
szörp | koktél | cseles | ital | felnőtt | alkohol
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!