Close
Olyan szálláshely nyílt meg a szaúdi sivatag közepén, aminek a világ a csodájára jár

Olyan szálláshely nyílt meg a szaúdi sivatag közepén, aminek a világ a csodájára jár

A Banyan Tree AlUla az Ashar-völgyben épült, hogy a zord sivatagot és modern szálláshelyek nyújtotta luxuskényelmet ötvözve várja a vendégeit.

Egykor tömjén- és mirhakereskedők, zarándokok, királyok, mesemondók és költők jártak azokon az útvonalakon, amelyek AlUlához vezetnek, hogy a zord arab sivatagban egy zöldellő datolyapálma- és citrusoázis nyújtson számukra menedéket. A régészek mintegy kétszázezer éves múltra vezették vissza az emberi tevékenységet azon a területen, ahol nemrégiben megnyitotta kapuit a Banyan Tree AlUla, melyet az AW² párizsi székhelyű építészeti stúdió tervezett.

A negyvenhét sátortetőből álló szálláshely és a hozzá tartozó két étterem a terrakotta falaival és a lakóterekre hatalmas napernyőkként kifeszített homokszínű vásznaival tökéletesen illeszkedik a homokdűnék és a szélfútta hegyek közé.

Megjelenésében egy lehetetlen bravúrt valósít meg: futurisztikusnak és ősinek tűnik egyszerre.

A sátras villák egyesítik mindazokat a funkciókat, amiket a vendégek a Banyan Tree márkától elvártak, mindezt pedig autentikus ihletésű kiegészítőkkel, füstölőkkel, szaúdi művészek alkotásaival egészítették ki.

A szálláshelyhez tartozó wellness-részlegen a kényelmes medence mellett luxus szépségápolási szolgáltatások is járnak: mézes tevetejes, rózsás és arab kávéval, vagy citrusfélékkel kevert pakolások segítik a vendégek újjászületését.

A futurisztikus megjelenés ellenére lépten-nyomon fellelhető a régió mesés múltja is,

nyolcezer éves észak-arábiai írások nyomai tekinthetők meg. A közelben található ugyanis az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Hegra, amely a nabateusok civilizációjának legnagyobb, ma is látható helyszíne.

Gazdag története ellenére az AlUla az elmúlt évtizedekben kikerült az utazók látóköréből, de a dolgok gyorsan változnak az utóbbi években, a közeljövőben pedig további üdülőhelyek felépítését tervezik a területen, hogy még több turista megismerhesse az arab sivatag titkait.

(Forrás: RobbReport, fotók: Banyan Tree AlUla)

szálláshely | szaud-arábia | szálloda | AlUla | nabateus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram