Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Pazar dunai kilátás, őszi színekben pompázó romantikus, mesebeli erdők, völgyek és rétek – mi más kell még egy tökéletes őszi túrához?

Semmi, azonkívül, hogy jelentkezünk a Magyar Kaland-Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (Makase) által szervezett kirándulásra, és időben megjelenünk az indulás helyszínén október 20-án.

A nap a zebegényi Duna-partról indul, és ha a résztvevők bebarangolták a Börzsöny érintetlen erdejét, ott is ér véget. Közben átérezhetik a falu hangulatát, megcsodálhatják a nevezetességeit, és elfogyaszthatnak egy jól megérdemelt házi rétest.

Zebegényből a kikötő parkolójából indulva halad a csapat a falu központja felé, elsétálva a Havas Boldogasszony templom mellett. A Malom-völgyi patak bal partján kezd emelkedni az út a Kálvária domb irányába, ahol megnézik a trianoni emlékművet és a Kálvária kápolnát, valamint élvezik a csodálatos kilátást. Érintik az Ernő-forrást, felfrissülhetnek a vizéből, majd folytatják az útjukat a Remete barlangig. Ezt követően elég meredek kaptató következik, míg elérik a túra legmagasabb pontját (482 méter), a Julianus-kilátót. Innen páratlan a kilátás a Dunára, a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre. A Büdös-tó mellett lefelé sétálva jutnak el aztán Törökmezőre, onnan pedig vadregényes völgyeken, hangulatos patakon átkelve érnek vissza Zebegénybe, ahol a helyi rétesházban néhány finomsággal zárják az etapot.

A 24 kilométeres túra további tudnivalói itt olvashatóak.

Ez is érdekelhet:

Próbáld ki az erdőfürdőzést és engedd, hogy feltöltekezz a természet erejével

A résztvevők lehetőséget adhatnak maguknak, hogy lelassuljanak, és egy új szemszögből kapcsolódjanak a természeti elemekhez.

(Fotók: Getty Images)

programajánló | meredek | rétes | hegy | börzsöny

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom