Csodás új világításban pompázik Athén jelképe

Ráadásul csekély mértékű a fényszennyezés.

Egy fényspecialista, az Emmy-díjas Eleftheria Deko tervezte meg az Akropolisz új világítását, melyet szerda este mutattak be a görög fővárosban.

Az athéni olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének megvilágításáért felelős művész olyan kompozíciót alkotott, amely a színek, a fény és az intenzitások játékát felhasználva emeli ki az ókorból származó épületegyüttes háromdimenziós jellegét,

szó szerint új megvilágításba helyezve a fellegvárat.

Az európai civilizáció és demokrácia jelképének megvilágítása a modern technológiának köszönhetően kevesebb energiát igényel, és csupán minimális fényszennyezéssel jár.

Az Onassis Alapítvány által felkért Deko elmondta: "a zenéhez hasonlóan itt is alapvető szerephez jutnak a szünetek, ezért a megvilágításban is nagyon fontos az árnyalat és a sötétség. A variációk közötti egyensúly a jó megvilágítás alapeleme a színházban és az építészetben egyaránt."

Ez is érdekelhet:

Még vonzóbb lesz a világ egyik legismertebb turista­látványossága

Komoly fejlesztések indultak Görögország legfőbb turistalátványossága, az athéni Akropolisz területén: új látogatói lifteket létesítenek, javítanak a világításon, és eltávolítják az állványzatokat.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

új | fényszennyezés | Athén | világítás | görögország

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Járvány alakult ki egy veszélyes és rendkívül fertőző betegségből a szomszédos fővárosban

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom