Close
Csodás új világításban pompázik Athén jelképe

Csodás új világításban pompázik Athén jelképe

Ráadásul csekély mértékű a fényszennyezés.

Egy fényspecialista, az Emmy-díjas Eleftheria Deko tervezte meg az Akropolisz új világítását, melyet szerda este mutattak be a görög fővárosban.

Az athéni olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének megvilágításáért felelős művész olyan kompozíciót alkotott, amely a színek, a fény és az intenzitások játékát felhasználva emeli ki az ókorból származó épületegyüttes háromdimenziós jellegét,

szó szerint új megvilágításba helyezve a fellegvárat.

Az európai civilizáció és demokrácia jelképének megvilágítása a modern technológiának köszönhetően kevesebb energiát igényel, és csupán minimális fényszennyezéssel jár.

Az Onassis Alapítvány által felkért Deko elmondta: “a zenéhez hasonlóan itt is alapvető szerephez jutnak a szünetek, ezért a megvilágításban is nagyon fontos az árnyalat és a sötétség. A variációk közötti egyensúly a jó megvilágítás alapeleme a színházban és az építészetben egyaránt.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

új | akropolisz | világítás | Athén | görögország

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram