Hiánypótló újítás: elsötétíthető csókfülkéket kapnak a vonatok Németországban

A kedvezményes vonatbérlet után már itt is a német vasúttársaság következő újítása: olyan fülkék bevezetését tervezik, ahol az utasok összebújhatnak a mattüveg mögött.

A 2 méter x 70 centiméteres fülkét az Intercity Express (ICE) vonatokon élvezhetik majd az utazók, akik egy gomb megnyomásával átlátszóból fehérré változtathatják az üveget. Ez még nem minden, mert a fülke nemcsak a szerelmeseknek tehet jó szolgálatot, hanem azoknak is, akik például a vonaton is dolgoznak, és mondjuk videóhívást fogadnának. Az ülőhelyeket úgy tervezték meg, hogy ehhez is kényelmesek legyenek.

Mint a Deutsche Bahn igazgatósági tagja, Michael Peterson a Bildnek adott interjújában elmondta, a fülkékben privát és bizalmas beszélgetéseket is lehet folytatni, védett környezetben.

Az újítást most különböző típusú utasokon tesztelik, bár nincs preferált célközönség: az egyedül vagy párban utazóktól az üzleti úton lévőkön át a családokig bárkinek jól jöhetnek ezek a funkciók.

A további tervek között szerepel egy digitális képernyő, amin az utas jelezheti, hogy foglalt a helye, ha kimegy a fülkéből, emellett az ajtóknál és az állomáson található lifteknél elhelyezett, gombnyomásra működő illatszórókra is érkezett javaslat, amelyek megnyugtató aromákkal töltenék be a teret.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor vezetik be a változtatásokat, de azt biztos, hogy ezek egy szélesebb körű ráncfelvarrás részét képezik, a Deutsche Bahn hálózata ugyanis régi és könnyen felléphetnek rajta meghibásodások. Tavaly például a távolsági vonatoknak csak hatvannégy százaléka érkezett meg időben. Azt ígérték, hogy 2030-ra mesterséges intelligencia és pályafelújítások segítségével korszerűsítik a vasutat.

Ha vonaton fedeznéd fel Németországot, ezt a hat festői útvonalat érdemes fontolóra venned.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

 

utazás | Németország | Intercity | vonat | csókfülke

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram