A legnagyobb csokoládérajongók számára kiírt esemény négy országban – Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban – zajlott, és több, mint 8500 érdeklődőt vonzott, köztük közel 1500-at Magyarországról. A versenyt Magyarországon is megtartották, ahol a 30 éves budapesti Fű Ágnest választották Lindt EXCELLENCE nagykövetté. Mi pedig nem restelltünk mindent megkérdezni a szerepről, amit még maga Gombóc Artúr is megirigyelne.
Mesélj egy kicsit, hogy hogyan kötődsz a csokoládék világához és miért jelentkeztél erre a lehetőségre?
Mindig is nagyon szerettem a csokoládét, különösen az étcsokoládét. Nemcsak önmagában élvezem, hanem hobbicukrászként is rendszeresen használom sütemények készítésekor. Egy gazdag étcsokoládé mousse vagy sajttorta friss málnával és citrusokkal mindig jó választás, hiszen ezek az ízek tökéletesen kiegészítik egymást. A nagyköveti lehetőség azért vonzott, mert hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen kiemelkedő minőségű és tradíciójú márkát képviselhetek. Úgy gondoltam, hogy ha megnyerem ezt a szerepet, akkor örömmel osztanám meg a közönségemmel a csokoládé iránti szenvedélyemet, és bemutathatnám, milyen csodálatos élményeket nyújtanak a Lindt termékei.
A hazai Lindt EXCELLENCE nagykövetjelöltjei közül egy többfordulós választási folyamat eredményeként kiválasztottak 5 főt, akiket meghívtak a svájci Lindt Home of Chocolate-ba, ahol Stefan Bruderer, a Lindt profi csokoládémesterének (Maitre Chocolatier) felügyelete mellett versenyezhettek a címért. Milyen feladataitok voltak? Melyek voltak számodra a legemlékezetesebbek?
A svájci döntő során három feladat várt ránk. Az első az egyedi csokoládékészítés volt. Számos alapanyagot kaptunk, mint például liofilizált málna, mandulapelyhek és tengeri só – csak hogy néhányat említsek. Ezeket szabadon kombinálhattuk, és megalkothattuk a saját táblás csokoládénkat.
Én a tengeri sót, a karamellizált mogyorót és a narancspelyhet választottam, és nagyon élveztem ezt a kreatív folyamatot.
A második feladat volt számomra a legnehezebb: ez a „vak” teszt volt, ahol minden érzékünkre szükség volt, hogy kitaláljuk, milyen csokoládét kóstolunk. Itt nagyon izgultam, és be kell vallanom, hogy a második csokoládénál csak ügyesen tippeltem.
A harmadik megmérettetés már a nagyköveti szerepre készített fel minket, ez egy kreatív kihívás volt. A nap során számos videót és képet kellett készítenünk, amelyekkel a márkát promótálhattuk. Én egy kis videót vágtam össze azokról az élményekről, amelyeket a Home of Chocolate-ban szereztem, és ez lett számomra a legemlékezetesebb pillanat.
Hogyan készültél a versenyre?
Próbáltam minél többet tanulni a csokoládékészítésről, különösen a Lindt történetéről és a különböző ízkombinációk világáról. Mindent elolvastam, amit csak lehetett a honlapjukon, hogy ne érjen meglepetés a verseny során.
Milyen élmény volt a svájci látogatás és a csokoládémesterekkel való munka? Milyen benyomások értek Svájcban és hogyan hatott rád a csapat?
A svájci látogatás rendkívül inspiráló volt. Többször elállt a szavam, és a hatalmas mosolyt egész nap nem lehetett letörölni az arcomról. Lenyűgözött az a szenvedély és szakértelem, amivel a Lindt Maitre Chocolatier csapata dolgozik. A részletekre való odafigyelés és a magas minőség iránti elkötelezettség mély benyomást tett rám, és még inkább motivált, hogy a legjobbat hozzam ki magamból ebben a szerepben. Különösen élveztem a beszélgetéseket Stefan Brudererrel, aki az egész versenyt levezényelte. Vele lehetőségem volt többet is beszélgetni, ami különleges élmény volt számomra.
Milyen feladataid lesznek nagykövetként? Hogyan tervezed átadni a Lindt-élményt a közönségének?
A nagyköveti szerepemben a célom, hogy kreatív, látványos tartalmakkal és személyes történeteken keresztül bemutassam a Lindt csokoládék különlegességét. Posztokat, videókat és Instagram-storykat fogok megosztani, amelyek bemutatják a Lindt termékek minőségét, ízvilágát és azt az élményt, amit ezek a csokoládék nyújtanak. A közönségemnek szeretném átadni azt az érzést, amit a csokoládé szeretete nyújt.
Melyik a kedvenc ízed, ha csokoládéról van szó?
Nagyon nehéz választani, hiszen ez mindig hangulatfüggő, de ha egyet ki kellene emelnem, akkor most a sós karamellás csokoládé a kedvencem. Egyszerűen nem tudok leállni vele!
Ha te készíthetnél egy egyedi ízkombinációt, akkor mi lenne az?
Egy hasonló ízkombinációt alkotnék, mint amit a verseny során is készítettem, mert abban minden benne volt – sós, édes, fanyar, és meglepően jól működtek együtt ezek az ízek. Gyümölcsnek a sárgabarackot választanám, biztosan kerülne bele só is, és lágy karamell, hogy kiegyensúlyozza az étcsokoládé keserűségét.
Lindt Excellence | csokoládé | Svájc | Fű Ágnes | lindt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Inspirál, feltölt, felszabadít – a W by Roadster magazin egy olyan univerzumba kalauzol, amiben szívesen létezünk. Magával ragadó egyéniségeket és sztorikat mutat be és kínál inspirációt a világ minden tájáról. Szofisztikált, könnyed és elegáns, akárcsak az olvasói.
Az 2024/1. szám tartalmából:
Ha nyár, akkor irány a mediterráneum: különböző alkotókon, helyeken és élményeken keresztül járjuk be a Mediterrán térség legvágyottabb helyeit. Gyönyörű enteriőröket mutatunk be a Balaton-felvidéktől Puglián át egészen Marokkóig, valamint elkalauzolunk a régió leggyönyörűbb hoteljeibe is. Izgalmas, kreatív nőkkel beszélgetünk művészetről, alkotásról és az élet művészetéről. Divatanyagunkban pedig a szabad, korlátok nélküli létezésre inspirálunk.