Close
Ez a csokoládés babkakoszorú a legjobb, ami egy esős napon történhet veled

Ez a csokoládés babkakoszorú a legjobb, ami egy esős napon történhet veled

Ha beütött az őszi depresszió, készíts babkát gazdag tésztával, csodálatos csokoládés töltelékkel! Egy forró kávé és egy jó könyv kíséretében pillanatok alatt elvarázsol.

Hozzávalók a tésztához:

  • 100 g kristálycukor
  • 1 kis citrom reszelt héja
  • 520 g liszt
  • 2 teáskanál instant élesztő
  • 3 nagy tojás
  • 1/2 csésze víz
  • 1/4 teáskanál só
  • 150 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 130 g apróra vágott étcsokoládé
  • 110 g sótlan, szobahőmérsékletű vaj
  • 30 g holland kakaó
  • 60 g cukrász cukor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1/3 csésze víz
  • 2/3 csésze kristálycukor

Elkészítése:

  1. A cukrot és a citromhéjat az ujjunk segítségével dörzsöljük össze, hogy a citrus illatanyagai felszabaduljanak. Adjuk hozzá a lisztet, a por állagú élesztőt, a tojást, a vizet, a sót, és robotgéppel keverjük addig, amíg a tészta össze nem áll. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és dagasszuk addig, amíg teljesen be nem épül a tésztába. A tészta akkor jó, ha teljesen sima, rugalmas és fényes. Csomagoljuk folpackba és egy éjszakára tegyük a hűtőbe!
  2. A töltelék elkészítéséhez helyezzük a csokoládét, a vajat és a kakaóport egy közepes, hőálló tálba, és melegítsük vízgőz felett, keverjük át, hogy a teljesen homogén állagú legyen! Hozzáadjuk a cukrot is, majd miután felolvadt, félretesszük, és harminc percig pihentetjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Spatula segítségével rákenjük a csokis massza felét úgy, hogy a szélek körül egy kis szakaszt üresen hagyunk. A téglalap hátsó, hosszanti részének szélét egy kis vízzel megkenjük.
  4. A tésztát a felénk eső hosszanti oldalától indulva szorosan feltekerjük, a két végét levágjuk, majd óvatosan kettévágjuk. A levágott darabokat egymásra helyezzük úgy, hogy kétszálú fonatot kapjunk. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a tészta és a csokoládékrém másik felével is!
  5. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Óvatosan áthelyezzük a két babkát, hogy koszorú formát kapjunk. Konyharuhával lefedjük, és meleg helyen másfél óráig kelesztjük, hogy a tészta a duplájára nőjön.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra, a babkát 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e! Amíg a babka sül, elkészítjük a mázat is. Egy kis lábasba öntjük a cukrot és a vizet, majd addig melegítjük alacsony lángon, amíg a cukor fel nem olvad.
  7. A sütőből kivett babkára rákenjük az összes mázat. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

A parádés babkánkat egy pohár ír kávéval is megkoronázhatjuk.

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Erzsébet királynő palotájából föld alatti alagút vezet egy közeli Martini-bárhoz
A bor, a sajt és a csokoládé szerelmeseinek ez a párizsi szálloda a földi mennyország
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom