Ha elrontod is, tökéletes ez a csokoládés baszk sajttorta

A baszkok tudnak valamit: olyan sajttortával örvendeztetik meg a világot, amit szándékosan égetnek meg és formáznak amorfra, így aztán ha el is rontjuk, senkinek sem fog feltűnni.

Hozzávalók:

  • 130 g csokoládé
  • 250 g krémsajt vagy mascarpone
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 2 nagy tojás
  • 2 1/2 evőkanál kakaópor
  • 125 ml habtejszín

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy lábasban vizet forralunk, tetejére helyezünk egy hőálló tálat, beletesszük a csokoládét, és a vízgőzben felolvasztjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a kristálycukrot és a sót, majd habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a két tojást, és tovább keverjük. Beleadagoljuk a kakaót és a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett az olvasztott csokoládét is. Addig keverjük a habverővel, amíg homogén állagú nem lesz.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 25 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Ha a desszert elé egy tökéltes, könnyű főételt is készítenénk, kifejezetten jó választás lehet a spanyolok rizses húsa, azaz a paella, amelyet elkészíthetünk csirkés, garnélás és vegán változatban is.

(Forrás: Yummy, fotók: Getty Images)

spanyol étel | spanyol gasztronómia | recept | csokoládés sajttorta | baszk | sajttorta

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom