Close
Ha elrontod is, tökéletes ez a csokoládés baszk sajttorta

Ha elrontod is, tökéletes ez a csokoládés baszk sajttorta

A baszkok tudnak valamit: olyan sajttortával örvendeztetik meg a világot, amit szándékosan égetnek meg és formáznak amorfra, így aztán ha el is rontjuk, senkinek sem fog feltűnni.

Hozzávalók:

  • 130 g csokoládé
  • 250 g krémsajt vagy mascarpone
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 2 nagy tojás
  • 2 1/2 evőkanál kakaópor
  • 125 ml habtejszín

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy lábasban vizet forralunk, tetejére helyezünk egy hőálló tálat, beletesszük a csokoládét, és a vízgőzben felolvasztjuk.
  2. Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a kristálycukrot és a sót, majd habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a két tojást, és tovább keverjük. Beleadagoljuk a kakaót és a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett az olvasztott csokoládét is. Addig keverjük a habverővel, amíg homogén állagú nem lesz.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 25 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Ha a desszert elé egy tökéltes, könnyű főételt is készítenénk, kifejezetten jó választás lehet a spanyolok rizses húsa, azaz a paella, amelyet elkészíthetünk csirkés, garnélás és vegán változatban is.

(Forrás: Yummy, fotók: Getty Images)

sajttorta | spanyol desszert | recept | spanyol gasztronómia | spanyol étel

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram