A baszkok tudnak valamit: olyan sajttortával örvendeztetik meg a világot, amit szándékosan égetnek meg és formáznak amorfra, így aztán ha el is rontjuk, senkinek sem fog feltűnni.
Hozzávalók:
- 130 g csokoládé
- 250 g krémsajt vagy mascarpone
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1/8 teáskanál só
- 1 nagy tojás sárgája
- 2 nagy tojás
- 2 1/2 evőkanál kakaópor
- 125 ml habtejszín
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy lábasban vizet forralunk, tetejére helyezünk egy hőálló tálat, beletesszük a csokoládét, és a vízgőzben felolvasztjuk.
- Egy tálba beletesszük a krémsajtot, a kristálycukrot és a sót, majd habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a két tojást, és tovább keverjük. Beleadagoljuk a kakaót és a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett az olvasztott csokoládét is. Addig keverjük a habverővel, amíg homogén állagú nem lesz.
- Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 25 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ha a desszert elé egy tökéltes, könnyű főételt is készítenénk, kifejezetten jó választás lehet a spanyolok rizses húsa, azaz a paella, amelyet elkészíthetünk csirkés, garnélás és vegán változatban is.
(Forrás: Yummy, fotók: Getty Images)
csokoládés sajttorta | baszk desszert | spanyol desszert | spanyol étel | spanyol gasztronómia
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!