„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Capri szigete a legújabb hely, ahol bevezették ezt a szabályt – bár az "engedetlenségért" nem jár bírság.

Olaszország új turisztikai kezdeményezése csókolózásra ösztönzi az embereket. A festői helyeken kijelölt szpotokat országszerte Zona romantica (romantikus zóna) és Obbligatorio baciarsi (kötelező csókolózni) feliratú táblákkal látták el,

és bár ezeken a kilátópontokon bátorítanak a nyilvános szeretetnyilvánításra, a szabályszegésért azért nem jár büntetés.

Legutóbb a Capri szigetén fekvő Anacapri községben vezették be ezt a regulát: kitettek egy táblát a Belvedere del Sognatorén (Álmodozó kilátón). A Punta Carena világítótorony közelében lévő gyönyörű helyre egy sziklába vájt lépcsőn lehet felcaplatni, a csodás kilátás pedig a Földközi-tengerre néz.

A kezdeményezés a dél-olaszországi Campania középkori városában, Trentinarában is felbukkan, ahol egy kép két csókolózó embert ábrázol. A táblán látható szerelmesek, Saúl és Izabella egy olasz meséből ismertek, ők számítanak a "Cilento partvidék Rómeója és Júliájának". A tragikus történet szerint Isabella nemesi származású családja ellenezte a pár kapcsolatát, ezért a szerelmesek levetették magukat egy szikláról.

A csókra ösztönző  jelek a Róma és Nápoly közötti tengerparton fekvő Sperlonga Latina tengerparti városában is megtalálhatóak – a település még fotópályázatot is hirdetett az öt kijelölt romantikus zóna népszerűsítésére. Egyes helyeken fotópontok jelzik a turistáknak, hogy hová irányítsák a fényképezőgépük fókuszát, mások pedig még képkereteket is biztosítanak, amelyek mögé beállhatnak egy romantikus hangulatú fotóra.

Olaszországban az augusztus hivatalosan is nyaralási szezonnak számít, ilyenkor a városlakók tömegesen mennek le a tengerpartra és az üzletek is hosszabb időre bezárnak. A nyár csúcspontját augusztus 15-én a Ferragosto jelenti. 

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

capri | hely | kijelölt | sziget | csók

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom