Close
„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Capri szigete a legújabb hely, ahol bevezették ezt a szabályt – bár az “engedetlenségért” nem jár bírság.

Olaszország új turisztikai kezdeményezése csókolózásra ösztönzi az embereket. A festői helyeken kijelölt szpotokat országszerte Zona romantica (romantikus zóna) és Obbligatorio baciarsi (kötelező csókolózni) feliratú táblákkal látták el,

és bár ezeken a kilátópontokon bátorítanak a nyilvános szeretetnyilvánításra, a szabályszegésért azért nem jár büntetés.

Legutóbb a Capri szigetén fekvő Anacapri községben vezették be ezt a regulát: kitettek egy táblát a Belvedere del Sognatorén (Álmodozó kilátón). A Punta Carena világítótorony közelében lévő gyönyörű helyre egy sziklába vájt lépcsőn lehet felcaplatni, a csodás kilátás pedig a Földközi-tengerre néz.

A kezdeményezés a dél-olaszországi Campania középkori városában, Trentinarában is felbukkan, ahol egy kép két csókolózó embert ábrázol. A táblán látható szerelmesek, Saúl és Izabella egy olasz meséből ismertek, ők számítanak a “Cilento partvidék Rómeója és Júliájának”. A tragikus történet szerint Isabella nemesi származású családja ellenezte a pár kapcsolatát, ezért a szerelmesek levetették magukat egy szikláról.

A csókra ösztönző  jelek a Róma és Nápoly közötti tengerparton fekvő Sperlonga Latina tengerparti városában is megtalálhatóak – a település még fotópályázatot is hirdetett az öt kijelölt romantikus zóna népszerűsítésére. Egyes helyeken fotópontok jelzik a turistáknak, hogy hová irányítsák a fényképezőgépük fókuszát, mások pedig még képkereteket is biztosítanak, amelyek mögé beállhatnak egy romantikus hangulatú fotóra.

Olaszországban az augusztus hivatalosan is nyaralási szezonnak számít, ilyenkor a városlakók tömegesen mennek le a tengerpartra és az üzletek is hosszabb időre bezárnak. A nyár csúcspontját augusztus 15-én a Ferragosto jelenti. 

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

hely | olaszország | csókolózás | capri | sziget

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram