Teljesen természetes számunkra, hogy olajbogyót teszünk a Martiniba. De mi történik akkor, ha más alkoholos italba, például a sörbe dobunk belőle?
Egy népszerű internetes trükk szerint a kevésbé ízes sört egyetlen pillanat alatt feljavíthatjuk akkor, ha valamilyen erjesztett savanyúságot teszünk az aljára, mielőtt belekortyolnánk.
Ennek az oka az erjesztésben és az azáltal létrehozott aromákban rejlik.
Szinte bárminek az ízét fokozhatjuk valamilyen erjesztett ízelem hozzáadásával - elég csak a Martinira gondolni, amihez azért adunk olajbogyót, mert azt sóban és ecetben erjesztették, így csodálatosan kiegészíti az alkoholos ital ízvilágát.
Ugyanez az elv érvényesül akkor, ha a sörünkbe tesszük.
Egy könnyű, kevésbé aromás lágert azonnal magasabb szintre emelhetünk, sőt, akár prémium kézműves sör ízt is kaphatunk, ha beletesszük a savanyúságot, vagy hozzáadunk pár cseppet a levéből.
A legfrissebb statisztikai adatok szerint érdekes módon alakulnak a sörfogyasztási szokásaink. Tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak az EU-ban, mint egy évvel korábban, azaz egyre nagyobb a kereslet irántuk.
(Forrás: Finedininglovers, fotó: Getty)
olajbogyó | sör | finomann | praktika | trükk
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!