Food telling, minden érzékszervre ható komplex gasztroélmény, és a lassú étkezés – ezek az új gasztrotrendek, amelyek nemzetközi szinten is elismert séfektől indultak, és már Magyarországon is vannak követői.
Food telling
Az étterembe járóknak egyre nagyobb az igénye arra nézve, hogy ne csak finom ételeket fogyasszanak, hanem érdekességeket is megtudjanak az egyes fogásokról.
Az ételek történetének elmesélése során a fogyasztó összekapcsolódik azzal, amit eszik, és azzal is, aki készítette azt.
Ezt az elvet követi a Kistücsök étterem, ahol a nagybetűs vendéglátás mellett az ételek valóban azt jelenítik meg, milyennek látják ők a Balatont.
Szívesen mesélnek a fogások megszületéséről, az alapanyagok eredetéről, és saját gyökereikről is, amelyből a mai napig táplálkoznak.
SuperSense
A SuperSense irányzat követői arra törekednek, hogy a vendégek összes érzékszervére hassanak, így különleges, intenzív és valóban komplex gasztronómiai élményt tudnak nyújtani.
Éppen ilyen a Prime Steak & Wine, ahol a főváros legjobb steakjei mellé még füstölgő szárazjég, elképesztően látványos dizájn, szédületes koktélok és koncertélmények is járnak.
Lassulj le!
A tudatosság, a kiemelkedő minőségre törekvés, a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap a gasztronómiában.
Ezt egészíti a slow food mozgalom, amely a vendéglátásban is azt hirdeti:
étkezz lassan, élvezd az ízeket!
Ilyen például a gyöngyösi Bori Mami, amely amellett, hogy azonosulni tud ezzel a gondolkodásmóddal, még a krumplis tésztát is képes új dimenzióba emelni parmezános mártásával és nyári salátaleveleivel.
Ez is érdekelhet:
gaszrotrend | gasztrotrend | vendéglő | étterem | körkép | gasztronómia
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!