Close
Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves

Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves

Ezt a currys édesburgonya-levest a krémesen lágy kókusztej és a kínai tojásos tészta teszi teljessé. Tökéletes választás egy bekuckózós, esős estére.

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 evőkanál curry
  • 300 ml konzerv kókusztej
  • 1 maréknyi kínai tojásos tészta
  • só, bors
  • mazsola, friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, és turmixgépben pürésítjük.
  2. A pürét egy lábasba tesszük, hozzákeverjük a kókusztejet, curryvel fűszerezzük. Ha az állaga túl sűrű, nagyjából egy deciliter vizet adunk hozzá, és felforraljuk.
  3. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszünk egy kis adag tésztát, 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és serpenyőben, egy kevés forró olajon átforgatjuk.
  4. Tálaláskor a leves közepére halmozunk egy kevés tésztát, majd néhány szem mazsolával és frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Extra tipp: A levest készíthetjük sütőtökkel is, ebben az esetben fél kilogramm édesburgonyát és ugyanennyi sütőtököt szükséges előkészítenünk az első lépésben leírtak szerint.

Az őszi krémlevesek listájára érdemes felvenni Nigella Lawson isteni chowderét is, amely ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.

(Fotó: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Kipróbáltuk: Ilyen lett Jamie Oliver tízperces spagettije
Ebből az exkluzív italból minden eddiginél többet vásárolt tavaly a világ
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom