Close
Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves

Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves

Ezt a currys édesburgonya-levest a krémesen lágy kókusztej és a kínai tojásos tészta teszi teljessé. Tökéletes választás egy bekuckózós, esős estére.

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 evőkanál curry
  • 300 ml konzerv kókusztej
  • 1 maréknyi kínai tojásos tészta
  • só, bors
  • mazsola, friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, és turmixgépben pürésítjük.
  2. A pürét egy lábasba tesszük, hozzákeverjük a kókusztejet, curryvel fűszerezzük. Ha az állaga túl sűrű, nagyjából egy deciliter vizet adunk hozzá, és felforraljuk.
  3. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszünk egy kis adag tésztát, 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és serpenyőben, egy kevés forró olajon átforgatjuk.
  4. Tálaláskor a leves közepére halmozunk egy kevés tésztát, majd néhány szem mazsolával és frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Extra tipp: A levest készíthetjük sütőtökkel is, ebben az esetben fél kilogramm édesburgonyát és ugyanennyi sütőtököt szükséges előkészítenünk az első lépésben leírtak szerint.

Az őszi krémlevesek listájára érdemes felvenni Nigella Lawson isteni chowderét is, amely ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.

(Fotó: Unsplash)

egyszerű recept | édeburgonya krémleves | gyors recept | kókusztej | édesburgonya

FOLYTASD EZZEL

Ezekért a tejes kólákért őrül meg most éppen a világ

Hét ország, hét fantasztikus karácsonyi étel

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram