Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves

Ezt a currys édesburgonya-levest a krémesen lágy kókusztej és a kínai tojásos tészta teszi teljessé. Tökéletes választás egy bekuckózós, esős estére.

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 3 evőkanál curry
  • 300 ml konzerv kókusztej
  • 1 maréknyi kínai tojásos tészta
  • só, bors
  • mazsola, friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, és turmixgépben pürésítjük.
  2. A pürét egy lábasba tesszük, hozzákeverjük a kókusztejet, curryvel fűszerezzük. Ha az állaga túl sűrű, nagyjából egy deciliter vizet adunk hozzá, és felforraljuk.
  3. Forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszünk egy kis adag tésztát, 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és serpenyőben, egy kevés forró olajon átforgatjuk.
  4. Tálaláskor a leves közepére halmozunk egy kevés tésztát, majd néhány szem mazsolával és frissen aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Extra tipp: A levest készíthetjük sütőtökkel is, ebben az esetben fél kilogramm édesburgonyát és ugyanennyi sütőtököt szükséges előkészítenünk az első lépésben leírtak szerint.

Az őszi krémlevesek listájára érdemes felvenni Nigella Lawson isteni chowderét is, amely ázsiai ízvilágának köszönhetően különleges gasztronómiai élményt is kínál a hétköznapokban úgy, hogy gyakorlatilag harminc perc alatt elkészíthető mindenféle komolyabb konyhai tapasztalat nélkül is.

(Fotó: Unsplash)

recept | krémleves | gyors recept | egyszerű recept | kókusztej | édeburgonya krémleves

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom