Így lett egy apácáktól megvásárolt farmból álomszerű butikhotel

Ez a projekt kiváló példa arra, hogy néha érdemes kilépni a komfortzónánkból, és némi kockázattal egy teljesen más dologba fogni. 

Alentejo vidéke bármelyik portugáliai naptár mind a tizenkét hónapját könnyedén elláthatná képanyaggal. Arrafelé az olajfaligetekkel teleaggatott széles síkságokat kisebb-nagyobb dombok váltják fel, melyek tetején hófehérre mázolt házakkal teli falvak üdvözlik a békét és a harmóniát kereső idegent. Ebben a hamisítatlan mediterrán környezetben találjuk a Dá Licenca butikhotelt.

Victor Borges és Franck Laigneau tizenkét esztendővel ezelőtt ismerkedett meg Párizsban, ahol Borges egy textilgyár igazgatójaként, Laigneau pedig egy galériában dolgozott. Akkor találtak rá Alentejóra, amikor Borges portugál származása miatt üdülőhelyet kerestek az országban.

Annyira beleszerettek a környékbe, hogy képesek voltak feladni érte a korábbi párizsi életüket, és inkább a fügefák árnyékában képzelték el a jövőjüket.

Előbb a közeli kolostor apácáitól megvásárolták a kis gazdaságot, majd a korábban olivaolaj gyártásához használt épület is az övék lett azzal a céllal, hogy az egészet egy helyi építésziroda segítségével átalakítsák – butikhotellé.

Az eredmény egészen pazar lett: a három vendégszobát magában foglaló főépület kapott egy öt tágas lakosztállyal ellátott melléképületet is két privát medencével és hatalmas terasszal, amely tökéletes hely egy fülledt nyáréjszakai borozáshoz.

Borges és Laigneau saját maguk tervezték az enteriőrt, az ő álmaik megvalósulásaként találunk itt sötét gránitpadlókat, hófehérre meszelt falakat és halványrózsaszín márványból készült úszómedencéket.

Ráadásként Laigneau gazdag műgyűjteményének néhány darabja díszíti a helyiségeket, legyen szó bútorokról vagy festményekről, ami közös bennük, hogy többnyire skandináv művészek munkáiban gyönyörködhet a vendég.

A szobák nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik: a letisztult helyiségek mindegyike tökéletes példa arra, hogy nem kell mindig elszállni a berendezéssel és valami kényszeresen nagyot alkotni, olykor egy régről megmaradt puritán asztalka vagy egy hagyományos szekrény is elég ahhoz, hogy elkápráztassa a látogatót.

(Fotók: Dalicenca.pt)

szálloda | vidék | hotel | portugália | farm

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom