Lépcső a semmibe - hátborzongató látványosság Ausztriában

Schladming-Dachstein eddig is titkos favoritja volt az Alpok szerelmeseinek, most pedig egy újdonság kedvéért is megéri felkeresni: május végén befejeződött Ausztria legmagasabban zajló építkezése, és átadták a teljesen újjáépített Dachstein felvonó hegyállomását.

A Schladming-Dachstein hegyállomás régóta kitüntetett pont a rutinos túrázók radarján, a közelmúltban viszont jelentős fejlesztésen esett át. Az eredetileg 54 éve épített objektum megújult formája új étteremmel, éghajlatváltozásról és a gleccserek zsugorodásáról szóló kiállítással várja a látogatókat.

A felvonózás maga is lélegzetelállító élmény, de aki az úton még nem gyönyörködte ki magát a kilátásban, fent semmiképp ne hagyja ki a „semmibe vezető lépcsőt” és a jégpalotát.

A 2700 méteres magaslatról kedvező idő esetén Szlovéniától Csehországig ellátni, ami valóban lélegzetelállító élmény. Júliustól „napfelkelte/naplemente túrákat” is szerveznek ide; az előbbi után regionális alapanyagokból készült reggeli kíséretében gyönyörködhetünk tovább a tájban, az utóbbihoz fondü és saláta jár.

Schladming-Dachstein az egész Alpok természetes vizekben egyik leggazdagabb régiója, több mint ezer forrással, háromszáz hegyi tóval, száz vízeséssel – ezért is nevezik előszeretettel az „ezer forrás és tó völgyének”. Az alpesi táj, a természetes biotópok, a dagadólápok és a természetes hűtőszekrényként funkcionáló szurdokok, valamint a gyógyító források nem mindennapi vízi élményeket tartogatnak.

A számos lenyűgöző túraútvonalból érdemes kiemelni a Schladmingból a Rohrmoos Untertalig vezető Wilde Wasser tematikus alpesi ösvény kirándulást, ami többek között elhalad Stájerország legmagasabb vízesése, a több mint 140 méteres Riesach-vízesés mellett, illetve a hegyikerékpárosoknak készült Stadium Flowline MTB-ösvényt, valamint a 40 kilométernyi dowhnill pályát és MTB-trailt.

Stájerország gazdag programkínálatáról átfogóbban is írtunk korábban, így ha hosszabb, tartalmasabb kikapcsolódásra is van idő, akkor érdemes szétnézni Dachstein környékén is, felkészülés gyanánt pedig átolvasni ezt.

(Forrás: Österreich Werbung)

felvonó | lépcső a semmibe | dachstein | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom