Close
Minőségi olasz dizájn Budapesten: bemutatkoznak az ikonikus Dada konyhák

Minőségi olasz dizájn Budapesten: bemutatkoznak az ikonikus Dada konyhák

A Molteni budapesti üzlete 2017-ben nyitott meg, idén tavasztól pedig megújult enteriőrökkel vár, hogy új inspirációként szolgáljon a dizájn szerelmesei számára. A Wesselényi utcában lenyűgöző terek kápráztatják el a látogatót a nappalitól a hálószóbáig, idei újdonság pedig, hogy a Dada névre keresztelt konyhabútor is megtekinthető Budapesten.

“Amikor megnyitott a Molteni Flagship Showroom, az elvárásaink is nagyon magasak voltak, mivel nemzetközi szintet is kell képviselnünk általa. A régióban ez az egyetlen ilyen kategóriájú Molteni bemutatóterem. Mostanra kijelenthetjük, hogy beváltotta a hozzáfűzött reményeket” – mesél a kollekcióról Szetei Krisztián, a Solinfo Group tulajdonosa.

“A Molteni kollekciókban az előremutató olasz dizájn minőségi darabjai találhatók meg. Azt vettük észre a nyitás óta, hogy a legnépszerűbb darabok itthon is a klasszikusok, mint például a Turner sofa, Filigree asztal vagy a Chelsea sorozat.”

A Molten Showroom újdonsága: bemutatkoznak a Dada konyhák

A Dada története még 1926-ban kezdődött, amikor Angelo Garavaglia megalapította saját műhelyét. Az 1950-es években a cég az elsők között kezdett ipari raktárakat építeni szekrények és konyhabútorok számára, ennek köszönhetően pedig hamar erőre kapott. 1972-ben létrejött az új, high-end konyhabútorokkal foglalkozó Dada brand, akkor kezdődtek meg együttműködéseik nemzetközileg elismert építészekkel és dizájnerekkel, mint Angelo Cortesi, Georges Coslin, John Offredi, az innovatív Italo Lupi, Amilcare Ponchielli, illetve olyan népszerű fényképészekkel is, mint Gabriele Basilico, Aldo Ballo és Vittoria Mussolini.

A Dada 1979-ben csatlakozott a Luigi Molteni által vezetett Molteni Grouphoz. 1987-ben a világ egyik legnagyobb dizájndíját, a Compasso d’Oro elismerést kapta meg a Kairos stúdió által tervezett Futura konyháért. A Futura legfőbb jellemzője a fali egységek, melyek máig a Dada leginnovatívabb termékei közé tartoznak. A kilencvenes években Luca Meda egy igazán különleges konyhát tervezett: a Banco az első függesztett konyha. 2008 újabb mérföldkő: a Dada és az Armani Casa partneri megállapodást kötött. Az Armani/Dada brand hamar a high-end konyhák világának vezető gyártójává vált.

A Dada a minőségi olasz dizájn megjelenése az otthon szívében, a konyhában,

olyan neves szakértők által megálmodva, mint Vincent Van Duysen, Dante Bonuccelli vagy Nicola Gallizia.

Szetei Krisztián szerint az új showroomban egy teljesen új, széles körű kínálattal rendelkező, professzionális tér kialakítása volt a cél: “Négy évvel a nyitás után a Molteni bemutatóterem teljes arculata megújult. Jellemző módon most az újdonságokat mutatjuk be, azonbelül is kiemelt fókuszt kapnak a nappali bútorok, gardróbrendszerek, a konyhák és tévéfalak, de nekem és a csapatnak személyes kedvence továbbra is egy már évtizedek óta létező vonal, a Gio Ponti sorozat, azonbelül is a D.154.2 vagy a D.153.1 névre keresztelt két bútor.”

A most kiállított bútorok háromnegyede a kreatívigazgató Vincent Van Duysen munkája. Aki ellátogat a különleges bemutatóterembe, háromféle nappali enteriőrrel, egy hálószobával, három étkezővel, kétféle gardróbrendszerrel és két konyhával találkozhat.

Még több inspiráló teret nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amiben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

nappali | molteni | bútor | olasz | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram