Törzsi tetoválást kapott az ikonikus Dávid-szobor

Olasz börtöntetoválások mellett a pokol is megjelenik az ikonikus szobrokról készült másolatokon.

A toszkán város, Pietrasanta szabadtéri kiállítás keretében mutatta be Fabio Viale olasz szobrász műalkotásait. A Valóban címet viselő kiállítás a település legszebb közterületein, köztük a Piazza del Duomón kapott otthont, de egy különleges műalkotás a 14. századi Sant’Agostino templomban születhetett újjá.

Fabio Viale szobrai között megtalálhatók abszolút kortárs alkotások is, de az igazi kuriózumot minden kétséget kizáróan a világhírű olasz műalkotások másolatai jelentik:

a szobrász ugyanis tetoválásokkal kívánja szemléltetni a művészetet övező misztikumot, a szimbolikus energiákat, de nem tagadja azt sem, hogy ösztönözni kívánja a vallási és személyi szabadságról szóló párbeszédet is.

A helyi múzeum igazgatója szerint Viale munkája egyedülálló, hiszen az anyagok tisztelete és alapos ismerete mellett magas szintű technikai tudás, költészeti affinitás, illetve az ember és a természet közötti szoros kapcsolat is megjelenik minden egyes szobrában. Meglátása szerint ez vezetett ahhoz, hogy egy olyan egyedülálló stílust alkosson meg, amely ötvözi a kő tulajdonságait, a klasszikus művészetet és az emberi képzeletet.

A szobortetoválások elkészítése nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A művész a szobrokat ugyanis nem egyszerűen lefesti, hanem arra törekszik, hogy olyan technikával tegye mindezt, hogy a festékanyag a márványszobrok pórusaiba is behatolhasson, így valódi tetoválásérzetet tud kelteni.

A kiállított művek közül messze kiemelkedik a Suvenir David névre keresztelt szobor, amely az ikonikus alkotást, Michelangelo Dávid-szobrát jeleníti meg. Viale először ezen kísérletezett a törzsi tetoválásokkal. A márvány felület motívumaiban a természetes elemek és a kortárs stílus dinamikus kombinációja tudott végül átütő erővel megszületni.

Egy holland művész, Bouke de Vries pedig elképesztően látványos porcelánszobrokká alakítja a törött kerámiákat, amelyek – ahogy fogalmaz – a pusztulás szépségét ünneplik. Tudunk mutatni egy belülről megvilágított Holdszobrot is, amely rendkívül látványos, de hallani is lehet, miután Dan Jones hangeffekteket is komponált hozzá.

(Fotók: Nicola Gnesi, Fabio Viale oldala)

szobor | tetoválás | olaszország | kortárs | toszkána

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom