Close
Törzsi tetoválást kapott az ikonikus Dávid-szobor

Törzsi tetoválást kapott az ikonikus Dávid-szobor

Olasz börtöntetoválások mellett a pokol is megjelenik az ikonikus szobrokról készült másolatokon.

A toszkán város, Pietrasanta szabadtéri kiállítás keretében mutatta be Fabio Viale olasz szobrász műalkotásait. A Valóban címet viselő kiállítás a település legszebb közterületein, köztük a Piazza del Duomón kapott otthont, de egy különleges műalkotás a 14. századi Sant’Agostino templomban születhetett újjá.

Fabio Viale szobrai között megtalálhatók abszolút kortárs alkotások is, de az igazi kuriózumot minden kétséget kizáróan a világhírű olasz műalkotások másolatai jelentik:

a szobrász ugyanis tetoválásokkal kívánja szemléltetni a művészetet övező misztikumot, a szimbolikus energiákat, de nem tagadja azt sem, hogy ösztönözni kívánja a vallási és személyi szabadságról szóló párbeszédet is.

A helyi múzeum igazgatója szerint Viale munkája egyedülálló, hiszen az anyagok tisztelete és alapos ismerete mellett magas szintű technikai tudás, költészeti affinitás, illetve az ember és a természet közötti szoros kapcsolat is megjelenik minden egyes szobrában. Meglátása szerint ez vezetett ahhoz, hogy egy olyan egyedülálló stílust alkosson meg, amely ötvözi a kő tulajdonságait, a klasszikus művészetet és az emberi képzeletet.

A szobortetoválások elkészítése nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A művész a szobrokat ugyanis nem egyszerűen lefesti, hanem arra törekszik, hogy olyan technikával tegye mindezt, hogy a festékanyag a márványszobrok pórusaiba is behatolhasson, így valódi tetoválásérzetet tud kelteni.

A kiállított művek közül messze kiemelkedik a Suvenir David névre keresztelt szobor, amely az ikonikus alkotást, Michelangelo Dávid-szobrát jeleníti meg. Viale először ezen kísérletezett a törzsi tetoválásokkal. A márvány felület motívumaiban a természetes elemek és a kortárs stílus dinamikus kombinációja tudott végül átütő erővel megszületni.

Egy holland művész, Bouke de Vries pedig elképesztően látványos porcelánszobrokká alakítja a törött kerámiákat, amelyek – ahogy fogalmaz – a pusztulás szépségét ünneplik. Tudunk mutatni egy belülről megvilágított Holdszobrot is, amely rendkívül látványos, de hallani is lehet, miután Dan Jones hangeffekteket is komponált hozzá.

(Fotók: Nicola Gnesi, Fabio Viale oldala)

FOLYTASD EZZEL
Rejtélyes épületekre bukkantak a Marson – a következő képek láttán ezt is hihetnénk, pedig egy spanyol kisvárosban járunk
Döngölt földfalakkal épült ez a különleges brazil ház
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom