Nemcsak pékáruk és kávék, hanem mediterrán ihletésű dinamikus menü is kérhető a főváros szívében.
David Seboek és Leora Seboek Budapest egyik első, a Michelin-kalauz által is mindig ajánlott fine dining étterme még 2001-ben debütált. Ez volt a Baraka, ami a Covid alatt végleg bezárt.
Az apai ágon magyar származású David már az étteremben is a kenyérfelelős volt; egy New York-i pékségben, majd Franciaországban tanulta meg a szakmát a húszas évei közepén, amikor otthagyta egyetemi tanulmányait. Itthon a Hungária Szállodában dolgozott cukrászként. ott ismerkedett meg az Izraelből érkezett Leorával. A többi pedig, ahogyan mondani szokták, történelem.
Az egyszerre pékségként, reggeliző- és ebédelőhelyként működő David's Kitchen most még a soft opening időszakát éli, jó két hónap múlva másként fest majd.
A kínálatban találni kovászos kenyereket, baguette-eket, péksüteményeket, tartalmas szendvicseket (csirkéset, tonhalasat többek között), de választhatók fehérjedús brunchtálak, illetve olyan klasszikusok, mint az elmaradhatatlan shakshuka, a különlegességek közül pedig a ziva (jemeni bourekas) paradicsommal, sajttal és olajbogyóval vagy a vaníliás, kókuszos öntettel lelocsolt kenyérpuding.
(Fotók: Pixeltaster)
brunch | klauzál tér | david seboek | budapest | pékség
Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!