Ismerős nevekkel nyitott meg Budapest egyik legújabb péksége a Klauzál téren

Nemcsak pékáruk és kávék, hanem mediterrán ihletésű dinamikus menü is kérhető a főváros szívében.

David Seboek és Leora Seboek Budapest egyik első, a Michelin-kalauz által is mindig ajánlott fine dining étterme még 2001-ben debütált. Ez volt a Baraka, ami a Covid alatt végleg bezárt.

Az apai ágon magyar származású David már az étteremben is a kenyérfelelős volt; egy New York-i pékségben, majd Franciaországban tanulta meg a szakmát a húszas évei közepén, amikor otthagyta egyetemi tanulmányait. Itthon a Hungária Szállodában dolgozott cukrászként. ott ismerkedett meg az Izraelből érkezett Leorával. A többi pedig, ahogyan mondani szokták, történelem.

Az egyszerre pékségként, reggeliző- és ebédelőhelyként működő David's Kitchen most még a soft opening időszakát éli, jó két hónap múlva másként fest majd.

A kínálatban találni kovászos kenyereket, baguette-eket, péksüteményeket, tartalmas szendvicseket (csirkéset, tonhalasat többek között), de választhatók fehérjedús brunchtálak, illetve olyan klasszikusok, mint az elmaradhatatlan shakshuka, a különlegességek közül pedig a ziva (jemeni bourekas) paradicsommal, sajttal és olajbogyóval vagy a vaníliás, kókuszos öntettel lelocsolt kenyérpuding.

(Fotók: Pixeltaster)

david seboek | ebéd | budapest | brunch | davids kitchen

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom