Ismerős nevekkel nyitott meg Budapest egyik legújabb péksége a Klauzál téren

Nemcsak pékáruk és kávék, hanem mediterrán ihletésű dinamikus menü is kérhető a főváros szívében.

David Seboek és Leora Seboek Budapest egyik első, a Michelin-kalauz által is mindig ajánlott fine dining étterme még 2001-ben debütált. Ez volt a Baraka, ami a Covid alatt végleg bezárt.

Az apai ágon magyar származású David már az étteremben is a kenyérfelelős volt; egy New York-i pékségben, majd Franciaországban tanulta meg a szakmát a húszas évei közepén, amikor otthagyta egyetemi tanulmányait. Itthon a Hungária Szállodában dolgozott cukrászként. ott ismerkedett meg az Izraelből érkezett Leorával. A többi pedig, ahogyan mondani szokták, történelem.

Az egyszerre pékségként, reggeliző- és ebédelőhelyként működő David's Kitchen most még a soft opening időszakát éli, jó két hónap múlva másként fest majd.

A kínálatban találni kovászos kenyereket, baguette-eket, péksüteményeket, tartalmas szendvicseket (csirkéset, tonhalasat többek között), de választhatók fehérjedús brunchtálak, illetve olyan klasszikusok, mint az elmaradhatatlan shakshuka, a különlegességek közül pedig a ziva (jemeni bourekas) paradicsommal, sajttal és olajbogyóval vagy a vaníliás, kókuszos öntettel lelocsolt kenyérpuding.

(Fotók: Pixeltaster)

klauzál tér | brunch | david seboek | leora seboek | ebéd | budapest

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ezért nem probléma, ha elered az eső Horvátországban
Hirdetés