Close
Debrecenben írt “teszttörténelmet” Wizz Air

Debrecenben írt “teszttörténelmet” Wizz Air

A debreceni repülőtéren első alkalommal biztosítottak PCR-alapú Covid–19 tesztelést csütörtökön, a Wizz Air járatával Eindhovenből érkező utasoknak – közölte a légitársaság.

Közleményük szerint a Smart Covid Center segítségével térítésmentesen tesztelték az utasokat. Az önkéntes PCR-szűrés mindössze néhány percig tartott, az utasok tizenkét órán belül megkapják a teszt eredményét, és negatív eredmény esetén jelentősen lerövidíthetik a hatósági karantén hosszát.

Azt írták, a repülés továbbra is a legbiztonságosabb közlekedési mód: a repülőgépek szellőztető berendezéseinek és a légitársaság által már májusban bevezetett szigorúbb egészségügyi óvintézkedéseknek köszönhetően bizonyítottan még egy utas sem fertőződött meg koronavírussal a Wizz Air járatain.

A rendszeres, tömeges reptéri teszteléssel tovább csökkenthető a fertőzés esélye, lerövidíthető a karantén, ami nemcsak az utazók életét könnyíti meg, de pozitív hatást gyakorol az érintett országok és régiók turizmusára, gazdaságára is – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Wizz Air)

koronavírus | önkéntes | wizz air | debrecen | PCR-teszt

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram