Jövőre ebbe az izgalmas távol-keleti országba is áttehetjük a székhelyünket digitális nomádként

2024-ben új digitális nomád vízumot vezetnek be, amellyel a távmunkások akár két évig is az országban maradhatnak. De ez még nem minden.

Dél-Korea az új K-kultúra képzési vízummal a koreai kultúrát szeretné népszerűsíteni, és olyan fiatalokat céloz meg, akik éppen erről szeretnének tanulni. A K-kultúra eseménysorozat a koreai zenére, ételekre és szépségápolásra fókuszál, míg a K-turizmus Road Show a koreai kultúrát viszi el a világ különböző országaiba.

A digitálisnomád-vízum várhatóan a jövő év második felében lesz elérhető.

Jelenleg a legtöbb uniós állampolgár vízum nélkül léphet be Dél-Koreába, de így legfeljebb kilencven napig tartózkodhat ott. Persze, turistaként is érdemes felkeresnünk a kelet-ázsiai országot. Januárban rendezik meg például a Gangwoni Ifjúsági Téli Olimpiát, amelyen ezerkilencszáz sportoló méri meg a tudását a dzsúdótól a jégkorongig.

A Seoraksan Nemzeti Park Gangwon tartományban

A megnyitó ünnepségen kívül minden rendezvényre ingyenes a belépés, az olimpiai játékokat pedig kulturális események és sportolási lehetősége izgalmas sora kíséri neves koreai DJ-kkel, hófánkozással és curlinggel.

Ha arra járunk, érdemes fedeznünk a közeli látnivalókat, például a daegwallyeongi hófesztivált, ahol rendszerint elragadó hószobrok is készülnek.

A Daegwallyeong-hágó

A fővárosban, Szöulban a tervek szerint 2024 végén nyílik meg a Robot- és AI Múzeum, míg az ország második legnagyobb városában, Puszanban csúcstechnológiás átalakításon esik át a Művészeti Múzeum.

​Úgy tűnik, az ázsiai országok mindent megtesznek azért, hogy vonzó úti célként jelenjenek meg a digitális nomádok előtt.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

 

új | vízum | digitális nomád | ázsia | távol-kelet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom