Close
3,8 millió forintot kaptak azok az utasok, akik önként leszálltak erről a repülőjáratról

3,8 millió forintot kaptak azok az utasok, akik önként leszálltak erről a repülőjáratról

Sajtóértesülések szerint a Delta Air Lines tízezer dollárt, vagyis több mint 3,8 millió forintot ajánlott fel nyolc utasnak, hogy önként leszálljanak egy Michiganből induló és Minnesotába tartó túlfoglalt repülőjáratról.

Az incidens hétfő reggel történt; úgy tudni, a légitársaság nyolc önként jelentkezőnek is felajánlotta az összeget, ha leszállnak a gépről. A túlfoglalt járaton tehát

összesen több mint harmincmillió forintot osztottak szét,

ráadásul a légiutas-kísérők tájékoztatása szerint az Apple Pay-jel rendelkezők azonnal hozzá is jutottak a kártérítésükhöz.

Egy utas a Twitteren írta, hogy elfogadta volna az ajánlatot, ha nem a látássérült feleségével utazott volna. Hozzátette azt is, hogy az ajánlat eredetileg ötezer dollárról, vagyis

körülbelül 1,9 millió forintról indult, de tízezer dollárra emelték.

A Delta szóvivője az esetet nem erősítette meg, azonban azt igen, hogy ilyenkor kártérítés jár az utasoknak, a kompenzációról pedig a légiutas-kísérők dönthetnek. A légitársaság vezérigazgatója, Ed Bastian még csütörtökön írt egy LinkedIn bejegyzést, amiben elnézést kért a késő és törölt járatok miatt.

Mindeközben a Budapest Airport egy kisokost állított össze a reptéri fennakadások esetére az utasai számára.

(Forrás: Fox Business, fotók: Getty Images

repülőgép | repülőtér | járattörlés

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram