Kiterjesztett valósággal támad az idei Design Hét

Október elején startol a Design Hét, és nem mondhatjuk, hogy „ó, van még idő”, mert felkészülni is nehéz a ránk váró rengeteg programra.

Igencsak kinőtte magát a tizenöt éve útjára indult Design Hét: az idei, október 5-én kezdődő tizenöt napos maratonon több mint százötven eseményt nézhetnek meg az érdeklődők. És míg kezdetben inkább a dizájnszakma belügye volt a rendezvény, mára egyre inkább érdekes a nagyközönség számára is.

A Pollinate Evolúció mintakollekciójának egy darabja (Fotó: DHB)

A jó dizájn beépül az üzleti életbe, a vállalati kultúrába, innovatív, hozzáadott értéket teremt, és növeli a versenyképességet. Ha viszont egy döntéshozó vagy egy vállalat vezetője nem tudja pontosan, mit is kezdjen vele, akkor a Design Héten mindenre választ kaphat.

Benézhetünk az új Herendi Porcelán Palotába is (Fotó: DHB)

De nem véletlenül emlegettük a nagyközönséget: kiállítások, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások épülnek a dizájnbarátok kiszolgálására, akik számos műfajba bepillanthatnak a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig.

SUSU X KOMONKA, avagy kerámia és textil találkozása (Fotó: DHB)

Zavarba ejtően gazdag programkínálat lesz Budapesten és vidéken egyaránt, de egyet mégis kiemelünk:

Budapest dizájnértékeit a kiterjesztett valóság segítségével ismerhetjük meg.

Kell egy kényelmes cipő, egy okostelefon, amivel beszkenneljük a programfüzet vonatkozó oldalát, és extra információkhoz jutunk terekről, kirakatokról, metróállomásról, vagy azok alkotóiról.

Kiterjesztett valóság és gyereksarok

Az idei díszvendég Németország lesz, vidékről pedig Debrecen, Győr, Pécs és Sopron csatlakozik a rendezvényhez.

Sebastian Herkner, a díszvendégek egyik sztárja (Fotó: DHB)
Tradíció és kortárs dizájn találkozása Herknernél (Fotó: DHB)

Mindezeken felül a honlap profi keresőt is kapott, hogy a mintegy 250 programból hely, érdeklődés, dátum alapján válogathasson kedvére a látogató, magyarul és angolul is. A kiválasztott eseményeket pedig exportálhatjuk iOS vagy Android naptárunkba is.

Ez is érdekelhet:

Ezek a legizgalmasabb hazai betonprojektek

Egy ősi, funkcionális alapanyagból sokoldalúan használható, dizájnpozitív komponens lett, ami a ridegsége ellenére életet visz a terekbe.

budapest | design hét | design | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom