Ez a felturbózott, fűszeres és gyümölcsös tea csupa olyan alkotóelemeket tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az emésztés optimalizálásához, a lerakódott zsírok feloldásához, ezáltal pedig természetes módon támogatják a fogyást.
Hozzávalók:
• 2 és fél csésze víz
• 2 evőkanál szárított hibiszkuszvirág
• 1 filter natúr fekete tea
• 1 mokkáskanál fahéj
• 1 kisebb darab frissen reszelt gyömbér
• 3 szegfűszeg
• 1 csipet kardamom
• 2 csillagánizs
• 1 nagy fahéjrúd
• 2 csésze grapefruitlé
• 2 teáskanál tamarind paszta
Elkészítése:
Első lépés: Egy kis lábasba beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a csillagánizst, a többi fűszert, a fekete tea filtert, a hibiszkuszt és elkeverjük. Felforraljuk, majd lefedjük és a tűzről levéve legalább harminc percig ázni hagyjuk.
Második lépés: Az idő elteltével leszűrjük és félre tesszük. Megvárjuk, amíg szoba hőmérsékletű lesz.
Harmadik lépés: Amikor fogyasztani szeretnénk, hozzáadjuk a grapefruit levet és hozzákeverjük a tamarind pasztát is. Kedvünk szerint fagyasztott grapefruit szeleteket is tehetünk bele. Frissen fogyasztjuk.
A natúr gyömbérteát is számos ok miatt érdemes beilleszteni étrendünkbe. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, milyen sokoldalú egészségügyi előnyei vannak, amelyeket kutatások is bizonyítottak. Itt pedig arról írunk, hogy miért isznak Törökországban több teát, mint bárhol máshol a világban.
(Fotók: Getty)
tea | fogyás | fogyókúra | diéta | zsírégetés
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!