Disztópia/utópia címmel partit és adománygyűjtést szervez az OFF-Biennále

Az OFF-Biennále harmadik kiadása 2020. április 24-én nyílt volna meg, de a jelenlegi tervek szerint csak jövő tavasszal rendezik meg. Egy bulihoz és egy adománygyűjtéshez azonban így is csatlakozhatsz!

Az OFF-Biennálé számára készült projektek politikai, ökológiai társadalmi válságok, azaz az egész bolygónkat érintő globális jelenségek lokális olvasatának bemutatását kísérlik meg. Ezek aktualitása a Covid–19 által okozott válsághelyzetben még inkább fontosak, ezért az OFF a következő egy évet arra is felhasználja, hogy a jelen történéseinek fényében újragondolja a projekteket, és a művészet szerepét a társadalmi folyamatokban.
Indításként a stáb az eredeti megnyitó dátumára online bulit szervez, amelyet egy adománygyűjtő kampány kísér.

Az OFF a következő felhívást tette közzé:

“Április 24-én este, a COVID-19 krízis közepén egy rendhagyó eseménnyel jelentkezünk. Erre a napra a Lahmacun rádióval összefogva online bulit szervezünk fiatal magyar zenészek élőben közvetített fellépésével.

Ez az alkalom nem csak kollektív frusztrációinkat hivatott csökkenteni, mivel a bulizásra az ellenállás egy formájaként is tekintünk.

Terveink szerint a virtuális térben közösen, veletek tüntetünk, de nem valami ellen, hanem valami reményében! Kitekintünk a jövőbe, és befogadjuk az építő változás lehetőségeit. Ünnepeljük a ránk váró munkát, amit fenntartható rendszerek építésébe forgathatunk! Szembenézünk a mindent felforgató disztópiákkal és utópiákkal, és tárt karokkal fogadjuk őket. Mindeközben otthonról is aktívan cselekszünk: a bulival párhuzamosan az OFF harmadik kiadásán résztvevő PAD Alapítvány segítségével egy négyhetes, intenzív gyűjtést indítunk egy olyan vidéki szegregátum javára, ahol sokak számára már most életbevágóan fontos a segítség. A beérkező adományokkal összesen kilencven háztartás támogatását tervezzük. Vegyetek egy jelképes jegyet a gyűjtés támogatásának formájában és tartsatok velünk!”

A bulin pedig élőben jelentkezik majd Szabó Gosheven Bálint, Gryllus Ábris, Borsos Lőrinc és Lázár Gábor. A Gólyából jelentkezó videós közvetítés az OFF Facebook-oldalán lesz látható és hallható, a Lahmacun Rádió jóvoltából. Az eseményt itt tudod követni.

A gyűjtésről bővebben

A PAD Alapítvány és az OFF-Biennále összefog: egy vidéki szegregátum kilencven háztartásának gyűjt adományt alapszükségletek ellátására a válsághelyzetben. A PAD Alapítvány a környezeti igazságosság szemléletével végez kutatásokat, szakpolitikai elemzéseket, érdekképviseleti és oktatási, valamint társadalmi érzékenyítést célzó művészeti tevékenységeket. Jelenlegi kutatása egy halmozottan hátrányos helyzetű vidéki településrészen zajlik, méghozzá lakossági összefogást és érdekérvényesítést ösztönző munkával kiegészülve. A témához kapcsolódó művészeti projekt a harmadik OFF-Biennálén lesz látható.

A kialakult járványhelyzet aránytalanul nagy terhet ró a már amúgy is a legsérülékenyebb társadalmi csoportokhoz tartozókra. A PAD és az említett közösség között a rendszeres kapcsolattartás a járványügyi helyzet alatt is aktív maradt. A krízishelyzetben a PAD és az OFF olyan célzott dologi adományokkal szeretné támogatni őket, amelyekre az elmúlt hetekben futó felmérés szerint minden háztartásban szükség van: élelmiszer- és higiéniai csomagokon felül az áramellátás biztosításában és a távoktatáshoz, tájékozódáshoz szükséges internethozzáférés megteremtésében is segíteni szeretne. A gyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

Ez is érdekelhet:

művészet | covid-19 | off | koronavírus | parti

FOLYTASD EZZEL

Hatalmas problémával szembesült Párizs alig pár hónappal az olimpia előtt

Ebben a tíz európai városban a legkönnyebb most munkát találni

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom