Tíz különleges karácsonyfa, amiben csak gyönyörködni lehet

A dizájnereknek mindig valami meglepő, különleges dolgon jár az eszük és nincs ez másként karácsonykor sem. A kreativitásuknak semmi sem szabhat határt, az év legjobban várt ünnepe pedig kifejezetten erős inspiráció-forrás is lehet. Erről tanúskodnak azok a dizájner karácsonyfák, amelyeket válogatásunkban gyűjtöttünk össze. 

Fejjel lefelé fordított karácsonyfa, Egyesült Királyság

Shirazeh Houshiary még 2016-ban tervezte ezt a fejjel lefelé fordított karácsonyfát a londoni Tate Britain számára. A fát a Millbank épületének mennyezetéről lógatták le. A gyökerek aranybevonatot kaptak, hogy kidomborítsák a fenyőnek azt a nélkülözhetetlen részét, amely többnyire rejtve marad.

Tokyo Midtown karácsonyfája, Japán

A Tokyo Midtown bevásárlóközpontban felállított karácsonyfát a Nendo japán dizájnstúdió tervezte. A, csillag alakú kivágások különleges, már-már ritmikus hatást keltenek. Az installáció 7,5 méter magas, felülete lapos fémpanelekből tevődött össze. A panelek mögött több mint négyszáz apró ventilátort helyeztek el, amelyek mozgatják az elemeket.

Fagyasztott karácsonyfa, Egyesült Királyság

2016-ban Alex Chinneck brit művész egy óriási jégkockába fagyasztotta a londoni King's Cross-on kiállított karácsonyfáját. A valóságban azonban egy kéttonnás gyantatömböt használt az öt méteres fa átöleléséhez, az olvadó jég látszatát pedig viasz segítségével keltette.

Alternatív karácsonyfa-szobor, Dánia

A dán Utzon Center udvarára a hagyományos karácsonyfa helyett a SOM nevű amerikai építészeti stúdió egy rácsos pavilont tervezett. Az építmény alján a fák piramis alakú nyílásokon keresztül vezették el a látogatókat a szobor közepe felé.

Éljen a karácsonyfa!, Egyesült Királyság

Nyugat-Yorkshire-ben, a Harewood House-ban mutatták be azt a kiállítást, amelyen különleges karácsonyfákat vonultattak fel. Összesen tizenegy művész, dizájner és kézműves kreatív alkotását lehetett megtekinteni, köztük Andy Singleton papírművész papírspirálfáját is.

Sanderson hotel karácsonyfája, Egyesült Királyság

Yinka Ilori brit tervező készítette a londoni Sanderson hotel előcsarnokába azt az absztrakt karácsonyfát, amelynek geometrikus formáját is úgy tervezték, hogy egy rakás ajándék hatását keltse.

Upper House Hotel karácsonyfája, Hongkong

Kézzel fújt, hosszúkás üveglámpák és sárgaréz szerelvények alkotják a cseh Lasvit üvegmárka és a Yabu Pushelberg tervezőcég karácsonyfa formájú installációját. A hongkongi Upper House Hotel halljában található üvegelemek gyémántmintázatuknak köszönhetően luxushatást keltenek.

Electric Nemeton, Egyesült Királyság

A Sam Jacob Studio dizájnerei egy futurisztikus karácsonyfát álmodtak meg, amelyet aztán a londoni King's Cross Granary Square-en állítottak ki. A földtől számított négy méter magasra emelkedő acéltörzsekre zöld piramisokat helyeztek, hogy megidézzék a fenyőerdők világát.

Üvegfa, Egyesült Királyság

A 2017-ben a The Shardban tervező, Lee Broom a Nude üvegmárkával dolgozott össze a rendhagyó karácsonyfa létrehozása érdekében. Az installáció kétszáznegyvenöt egyedi, kézzel fújt üveg függőlámpából állt. Az ünnepek elmúltával az alkotást szétszedték, az elemeket pedig jótékonysági árverésen értékesítették.

Temenos, Egyesült Királyság

A King's Cross-on kiállított Temenos egy 11,3 méter magas absztrakt építmény, amely Liliane Lijn amerikai művész tervezett. Az installáció sokszínű, izzó neonoszlopokból állt, amelynek belsejébe a látogatók be is sétálhattak.

(Forrás és fotók: Dezeen)

nagy sztori | karácsonyfa | dizájner | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom