Close
Félelmetes látvány ez a szikláról lelógó kabinház

Félelmetes látvány ez a szikláról lelógó kabinház

Az olaszországi székhelyű Demogo építészeti iroda hihetetlenül látványos kabinházat telepített a Dolomitokba, a Marmarole-nyeregbe. Első ránézésre úgy tűnik, mintha az apró építmény éppen a mélybe akarna csúszni. 

A végtelen térben, 2667 méteres tengerszint feletti magasságban áll a Demogo új kabinháza. Az oda betérő vendégeket garantáltan elárasztják az érzelmek, a felfedezés vágya mellett a félelem is megjelenik. Olyan lehet belépni a natúr térbe, mintha a teleszkóp lencséi közé keveredtünk volna, egy csapásra új dimenzióba kerül az ember és a környezet kapcsolata.

A kabin belülről faburkolatot kapott, így próbálták a tervezők ellensúlyozni a külső környezet durva, vad rusztikusságát. Óriási ablakain keresztül páratlan kilátás nyílik a lenyűgöző tájra, egyben a kiterjesztett tér érzékelése is fokozódik általa. 

Egyre gyakrabban számolhatunk be hasonló, nem mindennapi építmények megszületéséről. Jordan Ralph tervező kifejezetten a művészek számára alkotott meg egy különleges kabinházat annak érdekében, hogy az alkotók inspirációt meríthessenek és megélhessék kreativitásukat. Az apró házat Galway nyugati partjainál fekvő szigeten, Inis Oírren építették fel.

(Forrás: Designboom, fotók: Demogo)

kabin | kortárs építészet | építészet | kabinház

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram