Close
Félelmetes látvány ez a szikláról lelógó kabinház

Félelmetes látvány ez a szikláról lelógó kabinház

Az olaszországi székhelyű Demogo építészeti iroda hihetetlenül látványos kabinházat telepített a Dolomitokba, a Marmarole-nyeregbe. Első ránézésre úgy tűnik, mintha az apró építmény éppen a mélybe akarna csúszni. 

A végtelen térben, 2667 méteres tengerszint feletti magasságban áll a Demogo új kabinháza. Az oda betérő vendégeket garantáltan elárasztják az érzelmek, a felfedezés vágya mellett a félelem is megjelenik. Olyan lehet belépni a natúr térbe, mintha a teleszkóp lencséi közé keveredtünk volna, egy csapásra új dimenzióba kerül az ember és a környezet kapcsolata.

A kabin belülről faburkolatot kapott, így próbálták a tervezők ellensúlyozni a külső környezet durva, vad rusztikusságát. Óriási ablakain keresztül páratlan kilátás nyílik a lenyűgöző tájra, egyben a kiterjesztett tér érzékelése is fokozódik általa. 

Egyre gyakrabban számolhatunk be hasonló, nem mindennapi építmények megszületéséről. Jordan Ralph tervező kifejezetten a művészek számára alkotott meg egy különleges kabinházat annak érdekében, hogy az alkotók inspirációt meríthessenek és megélhessék kreativitásukat. Az apró házat Galway nyugati partjainál fekvő szigeten, Inis Oírren építették fel.

(Forrás: Designboom, fotók: Demogo)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
A jövő városát tervezik felépíteni a semmi közepén ötmillió ember számára
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom