Close
Döntős a magyar csapat a Bocuse d’Or-on!

Döntős a magyar csapat a Bocuse d’Or-on!

Parádés siker!

Az észtországi Tallinnban tartották a Bocuse d’Or Európai Válogatóját. A koronavírus-járvány természetesen erre a versenyre is alaposan rányomta a bélyegét, az európai válogatót kétszer is el kellett halasztani, először tavaszról szeptemberre, majd október közepére került át az időpont.

Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach minden héten hat napot készült a versenyre. Minden második nap az alapanyagok feltöltésével és az előkészítéssel, a többi napokon pedig az időmérő edzésekkel töltötték az időt. A csapatban szerepelt minden idők legsikeresebb magyar Bocuse-versenyzője, a 2016-os európai győztes Széll Tamás is, aki csapatelnökként utazott Észtországba, és ő foglalt helyet a kóstoló zsűriben is, hogy képviselje Magyarországot.

A tallinni versenyre a járványhelyzet miatt nem engedtek be szurkolókat, vagyis valószínűleg ez volt minden idők legcsendesebb Bocuse d’Or-ja.

A csapatoknak a szokott módon két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A hústéma a fürjre, a haltéma az afrikai harcsára épült. A mieink Fish and Chips nevű halastáljukon afrikai harcsát, krumplipürét és uborkát prezentáltak, amelyhez még puliszkakrémet, sajtokat és hagymából készült szószt is felvonultattak. A húsos fogáshoz a fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával töltötték meg, köretként puliszkakrémet adtak hozzá, így együtt hamisítatlan erdélyi ízeket megjelenítve.

Nagyszerűen sikerült, hiszen Veres István és a magyar csapat végül kilencedikként végzett, ami azt jelenti, hogy részt vehetnek a világdöntőn!

A Bocuse d’Or európai válogatójából tíz csapat jutott tovább a világdöntőbe, amelyet 2021. május 29. és június 2. között a franciaországi Lyonban rendeznek meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Designfood/Fekete Antonio, Magyar Bocuse d’Or Akadémia-Facebook-oldala)

FOLYTASD EZZEL
Ezekkel a medvehagymás ételekkel hangolódj a tavaszra!
Ezeknél a fűszeres koktéloknál nincs jobb tavaszköszöntő
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom