Close
Döntős a magyar csapat a Bocuse d’Or-on!

Döntős a magyar csapat a Bocuse d’Or-on!

Parádés siker!

Az észtországi Tallinnban tartották a Bocuse d’Or Európai Válogatóját. A koronavírus-járvány természetesen erre a versenyre is alaposan rányomta a bélyegét, az európai válogatót kétszer is el kellett halasztani, először tavaszról szeptemberre, majd október közepére került át az időpont.

Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach minden héten hat napot készült a versenyre. Minden második nap az alapanyagok feltöltésével és az előkészítéssel, a többi napokon pedig az időmérő edzésekkel töltötték az időt. A csapatban szerepelt minden idők legsikeresebb magyar Bocuse-versenyzője, a 2016-os európai győztes Széll Tamás is, aki csapatelnökként utazott Észtországba, és ő foglalt helyet a kóstoló zsűriben is, hogy képviselje Magyarországot.

A tallinni versenyre a járványhelyzet miatt nem engedtek be szurkolókat, vagyis valószínűleg ez volt minden idők legcsendesebb Bocuse d’Or-ja.

A csapatoknak a szokott módon két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A hústéma a fürjre, a haltéma az afrikai harcsára épült. A mieink Fish and Chips nevű halastáljukon afrikai harcsát, krumplipürét és uborkát prezentáltak, amelyhez még puliszkakrémet, sajtokat és hagymából készült szószt is felvonultattak. A húsos fogáshoz a fürjet kovászos kenyérrel és rókagombával töltötték meg, köretként puliszkakrémet adtak hozzá, így együtt hamisítatlan erdélyi ízeket megjelenítve.

Nagyszerűen sikerült, hiszen Veres István és a magyar csapat végül kilencedikként végzett, ami azt jelenti, hogy részt vehetnek a világdöntőn!

A Bocuse d’Or európai válogatójából tíz csapat jutott tovább a világdöntőbe, amelyet 2021. május 29. és június 2. között a franciaországi Lyonban rendeznek meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Designfood/Fekete Antonio, Magyar Bocuse d’Or Akadémia-Facebook-oldala)

csapat | válogató | séf | döntő | Bocuse d'Or

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram