Close
Elképesztő, mivel vennék körbe a világ egyik legikonikusabb épületét

Elképesztő, mivel vennék körbe a világ egyik legikonikusabb épületét

Nem sok olyan város van a világon, amely az elmúlt évtizedekben olyan gyorsan és lenyűgözően fejlődött volna, mint Dubaj. Sorra nőttek ki a földből a felhőkarcolók, a százhatvan emeletes Burdzs Kalifa pedig beállította a világ legmagasabb épületének 828 méteres rekordját.

A város látképe azonban megváltozhat. Nyilvánosságra kerültek a Downtown Circle nevű koncepció tervei, amely szerint egy, az utcaszint feletti 550 méteres kör alakú épületgyűrűvel vennék körbe az ikonikus épületet.

A Downtown Circle belsejében lakótereket, valamint kereskedelmi és kulturális területeket alakítanának ki.

Nem ez az első alkalom, hogy elképesztően ambiciózus koncepcióterveket látunk Dubaj városképével kapcsolatban, de a Downtown Circle-nek minden kétséget kizárólag az eddigi leglátványosabb; nemcsak hatalmas léptéke, hanem innovatív belső terei miatt is.

A tervek szerint a kör kerülete több mint háromezer méter lenne, és öt hatalmas oszlop támasztaná alá.

A Downtown Circle két különálló gyűrűje egy hatalmas, Skypark nevű kerten keresztül kapcsolódna össze. Ez szavatolná az építmény fenntarthatóvá tételét, valamint városi, zöld ökoszisztémát biztosítana az épület bérlőinek és lakóinak.

(Forrás: BossHunting, fotók: Pictown Architectural Visuals)

építészet | dubai | fenntarthatóság | burj khalifa

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram