Close
Hamarosan érkezik a stáb, júliustól Budapesten forog ez a világhírű film

Hamarosan érkezik a stáb, júliustól Budapesten forog ez a világhírű film

Akárcsak az első rész, a Dűne 2 néhány jelenetét is Magyarországon veszik fel, és már azt is lehet tudni, hogy mikor érkeznek a filmesek a fővárosba.

Az előforgatások már el is kezdődtek Olaszországban, Altivole kisvárosában, ahol Carlo Scarpa építész egyik leghíresebb munkája, a Brion családi síremlék környékén vesznek fel pár snittet. De a munka nagyrésze Magyarországon folyik majd, méghozzá július 21-től.

A Brion-síremlék

Néhány sztárral már akár most összefuthatunk, ha jókor vagyunk jó helyen, például az Irulan Corrino hercegnőt alakító Florence Pugh-val, aki már a múlt héten megérkezett a fővárosba. Ő egyébként már pár évvel korábban is járt itt a Fekete Özvegy című film forgatásán, szóval aki akkor lemaradt róla, most pótolhatja.

Timothée Chalamet-t és Zendayát említenünk sem kell, de

újra itt lesz a közelben Rebecca Ferguson, Javier Bardem és Stellan Skarsgård is,

emellett olyan új arcokat is láthatunk, mint Christopher Walken, aki a császárt játssza, Lady Margot szerepében Léa Seydoux-t, valamint Austin Butlert, akinek a nevét mostanában az Elvis című film miatt hallani gyakran.

A Dűne első részéhez vettek fel jeleneteket a szomszédos országok közül Ausztriában és Szlovákiában is, emellett norvég és jordán tájakat is láthatunk, és az Egyesült Arab Emírségek helyszínei is szolgáltak hátterül.

Igaz, hazánkba nem annyira a természeti szépségek vonzották a stábot, mint inkább Európa egyik legnagyobb filmstúdiója, a 15. kerületben található Origo Studios,  és a harminc százalékos adókedvezmény, így elsősorban belső térben játszódó jelenetek forogtak itt. A film a jelenlegi tervek szerint jövő novemberben kerül a mozikba.

A filmnek egyébként más magyar szála is van, berendezője ugyanis Sipos Zsuzsanna volt, aki Oscar-díjat is kapott a munkájáért.

(Forrás: TheCinemaholic, képek: Unsplash, Dune Movie)

 

budapest | dűne | filmforgatás | Zendaya | forgatás

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram