Close
Hamarosan érkezik a stáb, júliustól Budapesten forog ez a világhírű film

Hamarosan érkezik a stáb, júliustól Budapesten forog ez a világhírű film

Akárcsak az első rész, a Dűne 2 néhány jelenetét is Magyarországon veszik fel, és már azt is lehet tudni, hogy mikor érkeznek a filmesek a fővárosba.

Az előforgatások már el is kezdődtek Olaszországban, Altivole kisvárosában, ahol Carlo Scarpa építész egyik leghíresebb munkája, a Brion családi síremlék környékén vesznek fel pár snittet. De a munka nagyrésze Magyarországon folyik majd, méghozzá július 21-től.

A Brion-síremlék

Néhány sztárral már akár most összefuthatunk, ha jókor vagyunk jó helyen, például az Irulan Corrino hercegnőt alakító Florence Pugh-val, aki már a múlt héten megérkezett a fővárosba. Ő egyébként már pár évvel korábban is járt itt a Fekete Özvegy című film forgatásán, szóval aki akkor lemaradt róla, most pótolhatja.

Timothée Chalamet-t és Zendayát említenünk sem kell, de

újra itt lesz a közelben Rebecca Ferguson, Javier Bardem és Stellan Skarsgård is,

emellett olyan új arcokat is láthatunk, mint Christopher Walken, aki a császárt játssza, Lady Margot szerepében Léa Seydoux-t, valamint Austin Butlert, akinek a nevét mostanában az Elvis című film miatt hallani gyakran.

A Dűne első részéhez vettek fel jeleneteket a szomszédos országok közül Ausztriában és Szlovákiában is, emellett norvég és jordán tájakat is láthatunk, és az Egyesült Arab Emírségek helyszínei is szolgáltak hátterül.

Igaz, hazánkba nem annyira a természeti szépségek vonzották a stábot, mint inkább Európa egyik legnagyobb filmstúdiója, a 15. kerületben található Origo Studios,  és a harminc százalékos adókedvezmény, így elsősorban belső térben játszódó jelenetek forogtak itt. A film a jelenlegi tervek szerint jövő novemberben kerül a mozikba.

A filmnek egyébként más magyar szála is van, berendezője ugyanis Sipos Zsuzsanna volt, aki Oscar-díjat is kapott a munkájáért.

(Forrás: TheCinemaholic, képek: Unsplash, Dune Movie)

 

dűne | filmforgatás | Timothée Chalamet | forgatás | budapest

FOLYTASD EZZEL

Bárányt küld Hold körüli útra a NASA, most először küldenek a világűrbe gyapjas mesefigurát

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom