Nehéz eldönteni erről a cukrászdáról, hogy az enteriőrje vagy a kínálata a szokatlanabb

Kicsit Wes Anderson-os ez a hongkongi cukrászda, melynek az étlapja sem mindennapi.

Nelson Chownak köszönhetjük Hongkong Causeway Bay negyedében az Eat Darling Eat brandnek otthont adó cukrászdát.

Róluk azt érdemes tudni, hogy tradicionális kínai desszerteket gondolnak újra, de nem ám a tálalásban vagy az elnevezésben csavarnak egyet a dolgon,

hanem olyan, szokatlannak ható édességekkel ráncolják össze a vendégek szemöldökét, mint a papajaleves és -chips, pudinggal töltött ananász vagy a hógomba.

Végigfutva a kínálaton, elképzelésünk sincs, milyen lehet belenyalni egy kínai rizsborral ízesített tejes fagyiba, vagy ami még ennél is émelyítőbben hangzik, egy szecsuáni borssal megszórt, és kandírozott szalonnával megpakolt fagylaltba... Szerencsére akadnak hétköznapi és sós fogásaik is, előbbihez passzol például a matcha fagylaltos karamellpiskótás torta, továbbá ebédmenüt kérhetünk, illetve kávét, teát és koktélokat is ihatunk.

Szándékosan provokatív kínálattal, kísérleti és fantáziadús édességekkel veszik be egyébként a metropoliszt, amihez a posztmodern desszertlabor tökéletes hátteret ad.

A posztmodern műfaj legszigorúbb kritikusai sem tudnának belekötni a hely enteriőrjébe, amely egyszerű, erős és masszív betonelemekkel, vibráló színekkel, szürreálisnak tűnő opitikai illúziókkal és rendhagyó geometrikai formákkal játszadozik – elég csak ránézni a pulthoz állított bárszékekre, vagy a fánk formájú többi ülőalkalmatosságra.

Ez is érdekelhet:
Ez történik, ha egy szerkesztőség sztárdizájnerekre bízza a szobáit

A Vogue felkért nyolc ismert tervezőt, hogy átmenetileg értelmezzék újra és bútorozzák be a szerkesztőségi szobákat.

(Fotók: Wallpaper)

hongkong | fagylalt | cukráaszda | édesség | enteriőr | desszert

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ezért nem probléma, ha elered az eső Horvátországban
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom