Close
Ebben a flip flopban úgy lehetünk stílusosak, hogy közben zöldek is vagyunk

Ebben a flip flopban úgy lehetünk stílusosak, hogy közben zöldek is vagyunk

A cukornád a cipőgyártás zöld energiája.

A közelmúlt egyik legizgalmasabb és legjótékonyabb divathoz kapcsolódó akciója a Lacoste nevéhez fűződik, akik az ikonikus krokodillogót (vagy egyesek szerint aligátort) környezetvédő okok miatt lecserélték. Helyettük veszélyeztetett állatfajok kaptak helyet egy limitált kiadású kollekcióban, így krokodil (vagy aligátor) helyett szumátrai tigrisek, saolák, jávai rinocéroszok, kaliforniai kondorok és egyéb, kihalás szélén lévő állatfajok tűnnek fel a klasszikus Lacoste-pólókon.

Az Allbirds cég nem cserélte le a logóját, ellenben egy olyan flip flopot állított elő, ami minden más valaha volt flip flopot múlt időbe tesz, ugyanis műanyag helyett cukornádat használtak az elkészítéséhez.

A San Francisco-i brand olyan brazíliai cukornád ültetvényekről szerezte be a cukornádat, amely a termesztés során csak nagyon kevés műtrágyát használ a környezetvédelem jegyében. A cég a brazil petrolkémiai vállalattal, a Braskemmel működik együtt, ők Triunfóban lévő gyárukban olyan intézkedéseket vezettek be, hogy azzal segítsék a növény alapú gyanta előállítását. ráadásul a cukornád gyártás során keletkező mellékterméket úgy dolgozzák fel, hogy közben csak megújuló energiaforrásokat használnak.

Nem csak a talp készül cukornádból, hanem a szíjak egy része is. Poliésztert is használnak, de ezt is megújuló energia segítségével készítek, szóval valóban igyekeztek a karbon lábnyomukat minimálisra csökkenteni.

Az Allbird mögött egy egykori új-zélandi labdarúgó, Tim Brown áll, aki egy Szilícium völgyben dolgozó mérnökkel állt össze 2016-ban, hogy létrehozzák a céget. A Sugar Zeffers flip flop a cégük negyedik fejlesztése, eddigi termékeik merinói gyapjúból és eukaliptuszból készültek.

A flip flop eddig az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Új-Zélandon és Ausztráliában volt elérhető, de októbertől Angliában is kapható lesz.

Ez is érdekelhet:

flip flop | környezetvédelem | sugar zeffers | cukornád

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram