Házi ketchup öt perc alatt? Nem lehetetlen!

Szuper könnyen elkészíthető, ízekben gazdag és mindenképpen egészségesebb, mint a bolti változat.

A ketchup valószínűleg a világ leghíresebb szósza, ráadásul változatos módon felhasználható. A boltban megvásárolható változatok azonban számos vitatott összetevőt, többek között ízfokozót is tartalmazhatnak. A házi változat ezzel szemben természetes aromákban, friss összetevőkben és valódi fűszerekben gazdag.

Hozzávalók:

  • 300 gramm paradicsompüré
  • 80 gramm juharszirup
  • 60 milliliter almaecet
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • ízlés szerint reszelt szerecsendió és csilipor

Elkészítése:

Minden hozzávalót beletesszük a turmixgépbe és homogén állagúra pürésítjük. Opcionálisan hozzáadjunk egy csipet szerecsendiót és chili port is. Légmentesen zárható edényben, hűtőszekrényben egy hétig tárolhatjuk.

A házi ketchupot mesteri hot dogokhoz is felhasználhatjuk. Ha pedig roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.

(Forrás: thepetitecook, fotók: Pexels)

szósz | könnyű recept | egyszerű recept | egy recept | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom