Házi ketchup öt perc alatt? Nem lehetetlen!

Szuper könnyen elkészíthető, ízekben gazdag és mindenképpen egészségesebb, mint a bolti változat.

A ketchup valószínűleg a világ leghíresebb szósza, ráadásul változatos módon felhasználható. A boltban megvásárolható változatok azonban számos vitatott összetevőt, többek között ízfokozót is tartalmazhatnak. A házi változat ezzel szemben természetes aromákban, friss összetevőkben és valódi fűszerekben gazdag.

Hozzávalók:

  • 300 gramm paradicsompüré
  • 80 gramm juharszirup
  • 60 milliliter almaecet
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • ízlés szerint reszelt szerecsendió és csilipor

Elkészítése:

Minden hozzávalót beletesszük a turmixgépbe és homogén állagúra pürésítjük. Opcionálisan hozzáadjunk egy csipet szerecsendiót és chili port is. Légmentesen zárható edényben, hűtőszekrényben egy hétig tárolhatjuk.

A házi ketchupot mesteri hot dogokhoz is felhasználhatjuk. Ha pedig roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.

(Forrás: thepetitecook, fotók: Pexels)

ketchup | recept | egyszerű recept | szósz | egy recept | könnyű recept

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom