Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből, három hozzávaló segítségével elkészíthető az egészséges és finom jégkrém. Csupán joghurtra, édesítőszerre és friss gyümölcsre van szükség, és persze jégkrémkészítő formára, amelyet a hipermarketek mellett a legnagyobb lakberendezési üzletben is meg lehet vásárolni szilikonos változatban.
A végeredmény egy elképesztően könnyű, frissítő, alacsony energia-tartalmú jégkrém lesz, amit kicsik és nagyok egyaránt imádni fognak. Ráadásul sem jégkrémkészítő gépre, sem krémfőzésére sincs szükség, hiszen ez az alaprecept valóban öt perc alatt összeállítható, hogy aztán néhány órával később már hűsítő finomságként lehessen fogyasztani.
Hozzávalók:
- 2 nagy doboz natúr joghurt
- 3-4 evőkanál juharszirup, agave vagy méz
- 0,5 deciliter gyümölcslé
- egy kis csészényi gyümölcspüré
Elkészítése:
Első lépés: A tetszőleges szezonális gyümölcsből kipréselünk 0,5 deciliter levet, valamint készítünk egy kis csészényi gyümölcspürét is.
Második lépés: Az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, ízlésünk szerint édesítjük a választott édesítőszerrel.
Harmadik lépés: A masszát szilikon jégkrémformába adagoljuk, a tetejére nagyobb gyümölcsdarabokat is tehetünk kedvünk szerint. Fagyasztóba tesszük 4-6 órára, amíg meg nem fagy.
Extra tippek:
A jégkrémet tetszőlegesen tovább ízesíthetjük például zöldfűszerekkel, így friss mentával vagy akár bazsalikommal is izgalmasabbá tehetjük.
Tökéletes páros lehet az eper és a bazsalikom, a cseresznye és a menta, vagy a vérnarancs és a rozmaring. Mindemellett a most virágzó levendulát is felhasználhatjuk egy nagyon könnyű, citromos, vagy lime-os jégkrémhez, aminél üdítőbbet keresve se lehetne találni ebben a rekkenő hőségben.
(Fotók: Getty Images)
desszert | nyár | fagylalt | kánikula | jégkrém | egészséges
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!