Segítünk elviselni a kánikulát: variációk egészséges jégkrémekre

Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsből, három hozzávaló segítségével elkészíthető az egészséges és finom jégkrém. Csupán joghurtra, édesítőszerre és friss gyümölcsre van szükség, és persze jégkrémkészítő formára, amelyet a hipermarketek mellett a legnagyobb lakberendezési üzletben is meg lehet vásárolni szilikonos változatban.

A végeredmény egy elképesztően könnyű, frissítő, alacsony energia-tartalmú jégkrém lesz, amit kicsik és nagyok egyaránt imádni fognak. Ráadásul sem jégkrémkészítő gépre, sem krémfőzésére sincs szükség, hiszen ez az alaprecept valóban öt perc alatt összeállítható, hogy aztán néhány órával később már hűsítő finomságként lehessen fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 2 nagy doboz natúr joghurt
  • 3-4 evőkanál juharszirup, agave vagy méz
  • 0,5 deciliter gyümölcslé
  • egy kis csészényi gyümölcspüré

Elkészítése:

Első lépés: A tetszőleges szezonális gyümölcsből kipréselünk 0,5 deciliter levet, valamint készítünk egy kis csészényi gyümölcspürét is.

Második lépés: Az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, ízlésünk szerint édesítjük a választott édesítőszerrel. 

Harmadik lépés: A masszát szilikon jégkrémformába adagoljuk, a tetejére nagyobb gyümölcsdarabokat is tehetünk kedvünk szerint. Fagyasztóba tesszük 4-6 órára, amíg meg nem fagy.

Extra tippek:

A jégkrémet tetszőlegesen tovább ízesíthetjük például zöldfűszerekkel, így friss mentával vagy akár bazsalikommal is izgalmasabbá tehetjük.

Tökéletes páros lehet az eper és a bazsalikom, a cseresznye és a menta, vagy a vérnarancs és a rozmaring. Mindemellett a most virágzó levendulát is felhasználhatjuk egy nagyon könnyű, citromos, vagy lime-os jégkrémhez, aminél üdítőbbet keresve se lehetne találni ebben a rekkenő hőségben.

(Fotók: Getty Images)

nyár | fagylalt | desszert | jégkrém | kánikula

FOLYTASD EZZEL

Luxus ízek, felejthetetlen pillanatok – Így válassz tökéletes szeszes italt karácsonyra

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom