Close
Egy jól autózható, szuperlátványos országot ajánl a világjáró magyar páros

Egy jól autózható, szuperlátványos országot ajánl a világjáró magyar páros

Élvezi a kalandor életmódot és fülig beleszerett egyik állomáshelyébe Tóth Péter és barátnője, akikről még novemberben írtunk itt, a Roadsteren. A pár lakóautóval vágott neki a világnak, és ha minden jól megy, még hosszú ideig úton lesznek. 

Péterék két hétig járták Montenegró vidékeit északról délre haladva, és durván ezerkétszáz kilométert tettek meg az országban.

“Szinte végig mozgásban voltunk, így tulajdonképpen teljesen bejártuk a kis balkáni gyöngyszemet. Részünkről kiérdemelte ezt a titulust, mert tökéletes választás a magunkfajta természetjáróknak. Kompakt méretének köszönhetően akár egy napon belül lehetőség van megmászni egy igen masszív hegyet, majd egy vadregényes kanyonban végig autózva el lehet jutni egy csodás tengerpartra, ahol a hangulatos óvárosban élvezheti az ember, ahogyan a horizonton lebukik a nap. Mi ennél ugyan lassabban, de annál nagyobb kedvvel fogyasztottuk a látványosságokat” – ad egy kis helyzetjelentést a túráról Tóth Péter.

Az ország mind az öt nemzeti parkját – Biogradska Gora, Lovcen, Lake Skadar, Prokletije, Durmitor – bejárták, és mivel a hegyek nagy szerelmeseinek mondják magukat, utóbbi kettő lett a kedvencük. “Montenegró nagyon jól autózható, szuperlátványos hegyi utak vannak arrafelé. Ajánljuk mindenkinek, aki belekóstolna a balkáni életérzésbe, de azért nem szakadna el teljesen az Európában megszokott, rendezett viszonyoktól.”

A montenegrói etapról egy látványos videót is készítettek:

Péter és Cili kalandjait itt lehet követni:

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Péter)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom