Close
Egy jól autózható, szuperlátványos országot ajánl a világjáró magyar páros

Egy jól autózható, szuperlátványos országot ajánl a világjáró magyar páros

Élvezi a kalandor életmódot és fülig beleszerett egyik állomáshelyébe Tóth Péter és barátnője, akikről még novemberben írtunk itt, a Roadsteren. A pár lakóautóval vágott neki a világnak, és ha minden jól megy, még hosszú ideig úton lesznek. 

Péterék két hétig járták Montenegró vidékeit északról délre haladva, és durván ezerkétszáz kilométert tettek meg az országban.

“Szinte végig mozgásban voltunk, így tulajdonképpen teljesen bejártuk a kis balkáni gyöngyszemet. Részünkről kiérdemelte ezt a titulust, mert tökéletes választás a magunkfajta természetjáróknak. Kompakt méretének köszönhetően akár egy napon belül lehetőség van megmászni egy igen masszív hegyet, majd egy vadregényes kanyonban végig autózva el lehet jutni egy csodás tengerpartra, ahol a hangulatos óvárosban élvezheti az ember, ahogyan a horizonton lebukik a nap. Mi ennél ugyan lassabban, de annál nagyobb kedvvel fogyasztottuk a látványosságokat” – ad egy kis helyzetjelentést a túráról Tóth Péter.

Az ország mind az öt nemzeti parkját – Biogradska Gora, Lovcen, Lake Skadar, Prokletije, Durmitor – bejárták, és mivel a hegyek nagy szerelmeseinek mondják magukat, utóbbi kettő lett a kedvencük. “Montenegró nagyon jól autózható, szuperlátványos hegyi utak vannak arrafelé. Ajánljuk mindenkinek, aki belekóstolna a balkáni életérzésbe, de azért nem szakadna el teljesen az Európában megszokott, rendezett viszonyoktól.”

A montenegrói etapról egy látványos videót is készítettek:

Péter és Cili kalandjait itt lehet követni:

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Tóth Péter)

magyarok | lakóautó | montenegró | tóth péter | balkán

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram