Egy légikísérő szerint ezért kell mindig vizet és rágcsálnivalót magunkkal vinni a repülőre

Megfontolni való repülési tanácsok, vol. 8.

Cierra Mistt egy TikTok-videóban mutatta meg, hogy szerinte mire kell odafigyelni a repülés előtt, és azzal kapcsolatban is elmondta véleményét, mit nem szabad csinálni a fedélzeten.

– Íme néhány bevett szokás, amit még légiutas-kísérőként tanultam, és amit minden utazásomkor használok – kezdi a videóban.  – Először is, mindig gondoskodom róla, hogy amikor felszállok a gépre, legyen nálam saját rágcsálnivaló és víz. Soha nem tudhatod ugyanis, mikor következik be egy hosszabb késés, miközben a légiutas-kísérők nem kapnak utasítást arra, hogy bizonyos idő elteltéig adjanak ki rágcsálnivalót vagy italt.

Itt most azokat a késéseket érti, amelyek különböző okok miatt még a földön, elindulás előtt történhetnek meg, az utasok pedig legalább negyvenöt percig biztosan nem részesülnek kiszolgálásban. Utóbbi csak akkor kezdődhet, ha az ajtó már bezárult. Plusz Cierra szerint a rövidtávú járatokon a légiutas-kísérőn múlik, akar-e szolgáltatást nyújtani vagy sem, mert ezeken a járatokon nem mindig van idő felszolgálni tízórait vagy uzsonnát.

– Mindig használd a mosdót még a terminálon, mielőtt felszállsz a repülőre, vagy legalább várd meg, amíg a levegőben vagy, és csak azt követően végezd a dolgodat. Ennek több nagyon fontos oka van; a légiutas-kísérők százféle dolgot csinálnak, amíg mindenki más a beszállással törődik, szóval nem igazán hasznos az utasok és az ülések, valamint a légiutas-kísérők és a feladatuk  útjában állni. Plusz a légiutas-kísérők felelőssége, hogy megszámolják az utasokat, és meggyőződjönek arról, mindenki a helyén van-e. Ha éppen a mosdóban tartózkodsz, ezt nem tudják megtenni.

A következő intelem elsőre meghökkentően hangzik, de nyilván nem véletlenül említi:

ne vedd le a cipődet a gépen.

– Ne menjen senki sem mezítláb vagy zokniban a mosdóba. Biztosíthatom, hogy a padlón lévő folyadék nem víz és aligha akarsz belelépni. Arról nem is beszélve, hogy a mosdót soha nem takarítják, maximum akkor, ha már annyira elfajult a helyzet, hogy le kell zárni a repülés hátralévő időtartamára.

A takarításról Cierra elárulta, hogy a takarítók valóban azután kezdik a munkát, hogy a legtöbb utas leszállt, de nem végeznek annyira alapos tisztítást, mint azt gondolnánk. A „mélytisztításra” csak a Covid csúcsidején szakítottak időt, fő célpontjuk a tálcák és a biztonsági övek. – Manapság inkább csak afféle gyors rendrakásról és a padlón lévő szemét eltüntetéséről van szó – tette hozzá. Cierra légitársasága törlőkendőket kínál az utasoknak, amikor felszállnak a gépre, úgyhogy azt javasolja, ezeket használjáuk az ablakok tisztítására, mert „akárcsak a fürdőszoba padlóját, azokat sem takarították még soha”.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

fedélzet | rágcsálnivaló | trükk | fogyasztás | légiutas-kísérők

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom