Close
Páratlan Harry Potter-kiállítás járja majd körbe a világot 2022-ben

Páratlan Harry Potter-kiállítás járja majd körbe a világot 2022-ben

Azt még nem tudni, Magyarországra is elér-e a varázslat.

Évek teltek el azóta, hogy Harry Potter elmondta utolsó varázsigéjét, amivel legyőzte azt, Akit Nem Nevezünk Nevén.

Azt viszont bátran elárulhatjuk, hogy 2022-ben nem akármilyen élményben lehet részük a széria rajongóinak: egy olyan kiállítás turnézza körbe a világot, amely garantáltan megigézi őket.

Az Imagine Exhibitions és a Warner Bros. együttműködésében  megvalósuló program lehetőséget nyújt belesni a sorozat kulisszái mögé, egyben bemutatja a filmek legikonikusabb pillanatait is.

A látogatók installációkkal kiegészített, autentikus környezetben láthatják a Harry Potter– és a Legendás állatok-filmek eredeti kellékeit és jelmezeit, de a tárlat természetesen a karakterekről sem feledkezik meg. A kiállítás magában foglalja a hét regényt és a nyolc filmet, a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színpadi show-t, valamint a Legendás állatok-széria első két részét.

Pontos időpontokat és állomásokat még nem fedtek fel, annyit viszont már lehet tudni, hogy az első két helyszínt a következő hónapokban jelentik be, illetve a kiállítás érinti Észak-Amerikát, Latin-Amerikát, Európát, Afrikát, a Közel-Keletet és Ázsia csendes-óceáni régióját.

Árverések és kiállítások világszerte

A világjárvány ellenére sem állt le a művészeti élet 2021 elején. Nemrég az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt árverezték el, az árverésen Rembrandt Ábrahám és az angyalok című bibliai témájú festményét is áruba bocsátották, amelyet utoljára 1848-ban Londonban árvereztek el. Szerencsére az európai művészeti élet sem áll le idén, ugyanis tavasszal egy nagy szabású Vermeer-kiállítást terveznek Drezdában, amelynek középpontjában a holland aranykor zsenijének egy közelmúltban restaurált festménye lesz.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

film | 2022 | világjáró | tárlat | turné

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom