300 forintért vásárolhatunk házat Olaszország legcsodálatosabb városkáiban

Ki ne szeretne egy elbűvölő kis nyaralót Szicíliában vagy éppen az Amalfi-part közelében? Most itt az alkalom, hogy az álomból valóság legyen! Minden eddiginél könnyebben szerezhetjük meg vágyaink olasz villácskáját.

Akadnak ugyanis olyan települések Olaszországban, amelyek különleges akciók révén kívánják leküzdeni az elnéptelenedés jelentette problémákat. Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy például egy szardíniai falu, Ollolai is hasonló módon igyekszik túllendülni a bajokon: szinte ingyen kínálják az itt található ingatlanokat, cserébe az új tulajdonosnak három éven belül alaposan fel kell újítania.

Most két másik olasz település, Zungoli és Mussomeli csatlakozott a projekthez, tehát ebben a két gyönyörű városban is egyetlen euró ellenében válhatunk háztulajdonossá. A vásárlás folyamatát pedig egyszerűbbé tették, például külön honlapot is készítettek az érdeklődők számára.

Zungoli polgármestere még egy fiatal önkéntesekből álló csapatot is kijelölt, akik segítik a vásárlókat, és kapcsolatot tartanak azokkal az építőipari cégekkel, akik segíthetnek az adott ház felújításában. A lényeg ugyanis ebben az esetben is azonos; az új tulajdonosnak három éven belül renováltatnia kell az ingatlant.

Persze még így is igen jól járhat a vevő, hiszen mégiscsak egy gyönyörű vidéken, Nápoly és az Amalfi-part közelében csíphet meg egy házikót.

Zungoli annyira elbűvölő, hogy egész Olaszország legszebb falvai közt emlegetik. A középkori településen kisebb házak és nagyobb kúriák is találhatóak, ám csupán ezer embernek ad otthont.

Pedig a polgármester mindent megtesz a fejlődésért, a közelmúltban újították fel a tereket és járdákat, javították az infrastruktúrát, és modernizálták a közvilágítást.

Ami pedig a másik városkát illeti, a Szicília területén található Mussomeli is várja a potenciális házvásárlókat, akiknek a dolgát több nyelven beszélő ingatlanszakértők igyekeznek megkönnyíteni. Emellett ők is készítettek egy honlapot, ahol képeket és sok-sok információt találhatunk az eladó házakról – közöttük olyanok is szerepelnek, amelyekre nem is kell túl sokat költeni, így valóban mindenki jól járhat. A vásárló szinte ingyen jut hozzá álmai olasz nyaralójához, a falu nem néptelenedik el, az ingatlanállomány pedig megszépül. Igazi win-win szituáció.

Ez is érdekelhet:

Tombolán nyerhető meg ez az elbűvölő kis olasz házikó

Eladni egy vidéki ingatlant Olaszországban sem egyszerű feladat. Még akkor sem, ha egy igazán bájos környékről van szó. Némi találékonysággal azonban garantált a siker.

(Fotó: Getty Images)

olaszország | elnéptelenédés | ingatlan | városka | szicília

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom