Close
Egyetlen euróért vásárolhatunk házat Olaszország legcsodálatosabb városkáiban

Egyetlen euróért vásárolhatunk házat Olaszország legcsodálatosabb városkáiban

Ki ne szeretne egy elbűvölő kis nyaralót Szicíliában vagy éppen az Amalfi-part közelében? Most itt az alkalom, hogy az álomból valóság legyen! Minden eddiginél könnyebben szerezhetjük meg vágyaink olasz villácskáját.

Akadnak ugyanis olyan települések Olaszországban, amelyek különleges akciók révén kívánják leküzdeni az elnéptelenedés jelentette problémákat. Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy például egy szardíniai falu, Ollolai is hasonló módon igyekszik túllendülni a bajokon: szinte ingyen kínálják az itt található ingatlanokat, cserébe az új tulajdonosnak három éven belül alaposan fel kell újítania.

Most két másik olasz település, Zungoli és Mussomeli csatlakozott a projekthez, tehát ebben a két gyönyörű városban is egyetlen euró ellenében válhatunk háztulajdonossá. A vásárlás folyamatát pedig egyszerűbbé tették, például külön honlapot is készítettek az érdeklődők számára.

Zungoli polgármestere még egy fiatal önkéntesekből álló csapatot is kijelölt, akik segítik a vásárlókat, és kapcsolatot tartanak azokkal az építőipari cégekkel, akik segíthetnek az adott ház felújításában. A lényeg ugyanis ebben az esetben is azonos; az új tulajdonosnak három éven belül renováltatnia kell az ingatlant.

Persze még így is igen jól járhat a vevő, hiszen mégiscsak egy gyönyörű vidéken, Nápoly és az Amalfi-part közelében csíphet meg egy házikót.

Zungoli annyira elbűvölő, hogy egész Olaszország legszebb falvai közt emlegetik. A középkori településen kisebb házak és nagyobb kúriák is találhatóak, ám csupán ezer embernek ad otthont.

Pedig a polgármester mindent megtesz a fejlődésért, a közelmúltban újították fel a tereket és járdákat, javították az infrastruktúrát, és modernizálták a közvilágítást.

Ami pedig a másik városkát illeti, a Szicília területén található Mussomeli is várja a potenciális házvásárlókat, akiknek a dolgát több nyelven beszélő ingatlanszakértők igyekeznek megkönnyíteni. Emellett ők is készítettek egy honlapot, ahol képeket és sok-sok információt találhatunk az eladó házakról – közöttük olyanok is szerepelnek, amelyekre nem is kell túl sokat költeni, így valóban mindenki jól járhat. A vásárló szinte ingyen jut hozzá álmai olasz nyaralójához, a falu nem néptelenedik el, az ingatlanállomány pedig megszépül. Igazi win-win szituáció.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Close