Close
Egyiptom feloldja a tilalmat, ami annyi bosszúságot okozott a turistáknak

Egyiptom feloldja a tilalmat, ami annyi bosszúságot okozott a turistáknak

Az országban eddig szigorú szabályok vonatkoztak az utcai fotók és videók készítésére.

Engedélyt kellett kérnie például annak, aki csak úgy lőtt volna egy-két képet az utcán, és az utazók rendszeresen számoltak be olyan esetekről, amikor a rendőrök leállították őket kattintgatás közben még a népszerű turistacélpontokon is, rosszabb esetben pedig még a felszerelésüket is elkobozták.

Most azonban ennek vége, miután a turisztikai minisztérium bejelentette, hogy

engedélyezik a magáncélú amatőr fotózást a közterületeken.

Mint közleményükben írták, „az összes hagyományos és digitális fényképezőgéppel illetve videokamerával ingyenesen lehet fényképezni, és nem kell előzetesen engedélyt kérni.“

Bizonyos korlátozások ugyanakkor továbbra is érvényben maradnak, engedély kell például a kereskedelmi és média célú fotózáshoz és videózáshoz, valamint ahhoz, hogy gyermekek szerepeljenek a képeken. Ugyanakkor tilos lefotózni vagy megosztani olyan jeleneteket, amelyek „bármilyen módon ronthatják az ország imázsát”.

Akit az újonnan jött lehetőség nagyon megihlet, az akár a világ legjobb mobil- vagy utazási fotóinak versenyére is benevezhet.

(Forrás: The Guardian, képek: Unsplash)

tilalom | Egyiptom | fényképezés

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram